Társoldalunk:

A Haas csapatfőnöke Schumacherről: Hiába ütöd a döglött lovat

2023.03.13. 16:46

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint Mick Schumacher csapatnál töltött pályafutása vége felé tisztában volt vele, hogy el fognak köszönni tőle.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, hogy nem élvezte Mick Schumacher leváltását, de tudta, hogy változtatásokat kell végrehajtania, mert "nem lehet egy döglött lovat verni".

Günther Steiner, a Haas csapatfőnökeForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Schumachert tavaly váltották le a jóval tapasztaltabb Nico Hulkenbergre, miután a 23 éves német pilóta kiábrándító eredményeket hozott, ráadásul egyik baleset követte a másikat. Steiner azt mondta, hogy "nem volt szép dolog", amikor arról kellett dönteni, hogy lecseréljék-e a Mick Schumachert.

Egyszerűen leültem vele, és elmagyaráztam neki, hogy egy tapasztalt versenyzővel kell előrébb vinnünk a csapatot. Ez a munka része. Ez nem egy szép dolog. Nem élvezem, de egyszerűen csak profi módon kell hozzáállni" – mondta Steiner az iNewsnak adott interjúban.

Mick Schumacher most a Mercedes tartalékpilótájaForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Bár Steiner szerint nem volt könnyű Schumacherrel foglalkozni, úgy gondolja, a német tisztában volt vele, amikor nyomás alá került, hogy eredményeket kell szállítania.

„Egy Schumacherrel nem könnyű együtt dolgozni, ezt el lehet képzelni. De felnőttként állt hozzá. Nem volt boldog, de okos gyerek, ezért azt mondanám, hogy látta ezt előre. Két éve volt rá. Nem jutottunk el oda, ahova szerettünk volna, és változtatnom kellett. Hiába ütöd a döglött lovat" – tette hozzá a Haas csapatfőnöke.