Társoldalunk:

Michael Schumacher fia mentheti meg a német autósport hanyatló becsületét az F1-ben

2023.03.13. 10:36

Ha ismét a Forma-1-es mezőny tagja szeretne lenni Mick Schumacher, akkor az egyik Alfa Romeo-pilóta helyét veheti célba jövőre. Ezzel pedig akár nagy hatással lehet az egész autósportra Németországban.

Az egykori Forma-1-es pilóta, Timo Glock honfitársai véleményén van a motorsportok iránti népszerűség visszaesésével kapcsolatban Németországban. A korábbi versenyzőt kifejezetten rossz érzéssel tölti el a jelenlegi helyzet, amiből nem igazán lát kiutat - írja a Motorsport.

Az én időmben hét német Forma-1-es versenyzőnk volt. A Német Nagydíjon mindig teltház volt - mondta a német a Web.de-nek adott interjúban Glock, aki hozzátette, most már csak egy aktív versenyzőjük van, és Schumacher mint tartalékversenyző. - A motorsport jelenleg nem igazán létezik Németországban" – tette hozzá a német a Web.de-nek adott interjúban.

Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékpilótája leszForrás: mickschumacher/Instagram

Továbbra is nagy kérdés, hogy mi lesz Mick Schumacher jövőjével, aki a tavalyi évben veszítette el a versenyzői ülését a Haas csapatánál. Mick végül a Mercedesnél kötött ki, ahol idén tartalékként szerepel, azonban az Audi F1-es belépésével felvillant a remény a német visszatérésével kapcsolatban.

Az Alfa Romeónál gyengén teljesítő Csou nincs biztonságban, Glock szerint az ő helyére pályázhat legendás hétszeres világbajnok fia. Elmondta, jó lépés a fejlődése szempontjából, hogy egy olyan csapattal dolgozhat, mint a Mercedes és a tapasztalt versenyzőkkel, Lewis Hamiltonnal és George Russellel. A döntő kérdés azonban az, hogy mi lesz vele jövőre.

Az Alfa Romeónál gyengén teljesítő Csou nincs biztonságbanForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Ez mindenképpen egy lehetőség. Az Audi biztosan elgondolkodik rajta. Egy német pilóta egy német autóban marketing szempontból biztosan érdekes lenne. Amennyire én tudom, Csou szerződése az idei szezon után lejár."