Társoldalunk:

Az Aston Martin csapatfőnöke a Red Bull-lal való versengésről beszélt

2023.03.12. 15:15

Bár az Aston Martin a bahreini Forma-1-es nyitófutamon bebizonyította, hogy képes a dobogón végezni, Mike Krack csapatfőnök óvakodik attól, hogy következtetéseket vonjon le a remek szereplésből.

Az Aston Martin bahreini eredménye lenyűgöző volt, és hatalmas előrelépést jelentett a tavalyi szezonhoz képest, a csapatnál azonban továbbra is óvatosak a következtetések levonásával kapcsolatban a 2023-as győzelmi esélyeiket illetően.

Fernando Alonsónak megvan a klasszisa ahhoz, hogy kihasználjon egy Red Bull-problémát vagy egy egyedi körülményt, hogy Nigel Mansell óta ő legyen az első pilóta, aki negyvenéves korában győzni tud, míg Lance Stroll szintén erős tempót mutatott, miközben még fel sem épült teljesen szezon előtti kézsérüléséből.

Fernando Alonso a Bahreini Nagydíj sztárjaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke óvatos a korai jóslatokkal kapcsolatban, hiszen a Red Bullnál már befutott bajnokok és futamgyőztesek vannak.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy tavaly tényleg nem haladtunk előre. Az első évben a P7-esek voltunk, tavaly szintén a P7-esek, szóval ezt nem nevezhetjük fejlődésnek, nem igaz?" - mondta Mike Krack az F1 Nation podcastban.

„Szerintem itt az ideje, hogy előrelépjünk, most sikerült, de még hosszú út áll előttünk. Ha megnézzük, milyen messziről indultunk, akkor még mindig nagy a távolság."

A bahreini pálya az egyik legrosszabb gumikopás szempontjából, de az Aston Martin a verseny során jól boldogult.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnökeForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Krack azonban még mindig úgy gondolja, hogy a csapatnak több pályán kell teljesítenie, mielőtt igazán megérthetik, mennyit fejlődtek a tavalyi évhez képest.

„Nagyon jó lépés, amit tettünk. De az év első futama után azt hiszem, várnunk kell három-négy versenyt, hogy valóban lássuk, mekkora a lépés. De azt hiszem, elmondhatjuk, hogy tettünk egyet" – tette hozzá Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke.