Társoldalunk:

Piastri kiesett az első F1-es futamán, de a csapatfőnöke így is elégedett

2023.03.11. 16:59

Oscar Piastri a Bahreini Nagydíjon debütált a Forma–1-ben, azonban egy mechanikai probléma miatt idő előtt véget ért számára a verseny, de a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella így is meg tudta határozni, hogy miben kell fejlődnie az ausztrálnak.

A McLaren főnöke, Andrea Stella az "versenyművészetet" jelölte meg Oscar Piastri számára a legfőbb területként, amelyen dolgoznia kell az F1-es debütálását követően. 

Piastrinak nem sikerült jól a debütálásaForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

A 21 éves ausztrálnak nehezen indult az újoncszezonja, miután a Bahreini Nagydíjon a 18 helyről rajtolt, majd 13 kör után egy mechanikai probléma miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Ennek tudatában Stella reméli, hogy Piastri a jövőben több időt tölthet a volán mögött.

"Úgy gondolom, az általános versenyzői képességet kell fejlesztenünk" - mondta Stella a RacingNews365.com-nak. De nem azért, mert ne lenne elég tehetséges. Csak minőségi időre van szüksége az autóban."

Stellát összességében lenyűgözte, amit Piastritól látott, és úgy véli, hogy jó alap van a további fejlődéshez.

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit a kvalifikáción láttunk. Eltekintve attól a nagy túlkormányozottságtól, amit a kettes kanyarban mutatott - ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag elvesztette a lehetőséget, hogy egy kanyarban a 2-esbe menjen -, néhány más kanyarban egyenrangú volt Lando Norrisszal, ami tényleg nagyon biztató" – tette hozzá Stella, aki hangsúlyozta, hogy nagyon meg volt elégedve Piastri versenytempójával.

A McLaren számára nem indult jól a szezonForrás: NurPhoto via AFP/Alex GallI/LiveMedia/NurPhoto/Alex Galli

Piastri csapattársa, Lando Norris nem sokkal a cél előtt feladta a versenyt, miután az autójának pneumatikus problémája miatt hat boxkiállásra kényszerült.