Társoldalunk:

Radikális változások jönnek a Mercedesnél a bahreini égés után

2023.03.10. 08:15

A Mercedesél elismerték, hogy drasztikusan át kell alakítaniuk a 2023-as F1-es autójukat, a W14-et, ahhoz hogy versenyképesek tudjanak lenni.

Toto Wolff csapatfőnök már a szezonnyitó bahreini futam előtt csalódottan elismerte, hogy koncepcióváltásra van szükségük és a W14 fejlesztését az eddig látott formájában leállították, már most a szezon közben változások jöhetnek. Az új irányvonalat indokoja, hogy az első futamon a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és George Russell is elmaradt a várakozásoktól, több mint 50 másodperccel maradtak el a futamgyőztes és címvédő Max Verstappentől. 

Radikális változtatásokat fognak eszközölni a W14-enForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Andrew Shovlin, a csapat kulcsfontosságú mérnöke megerősítette, hogy komoly változások lesznek az új autóban.

"Az emberek általában az oldaldobozra gondolnak, amikor koncepcióról beszélnek, és Toto már elmondta, hogy ezen a téren pár verseny után változtatni fogunk. Azonban az élmezőnyhöz mért tetemes lemaradásunk miatt sokkal inkább el fogunk távolodni az eddigi fejlesztési irányvonalunktól, és radikálisan át fogjuk alakítani az autót. Azonban nem lehet ezeket a fejlesztéseket egyik napról a másikra kivitelezni, időbe telik, mire befejezzük a munkát a szélcsatornában. Van min dolgoznunk, és az előttünk álló versenyeken könnyen felismerhetően megváltozik majd az autónk kinézete" – mondta a Mercedes hivatalos YouTube-csatornáján Shovlin.