Társoldalunk:

Häkkinen szerint a McLaren pilótája egy szinten van Verstappennel

2023.03.10. 21:17

Mika Häkkinen, a korábbi kétszeres Forma–1-es világbajnok úgy érzi, Lando Norris, a McLaren 23 éves pilótája egy szinten van a kétszeres világbajnok Max Verstappennel.

Norris az ötödik F1-es szezonját kezdte, miután 2019-ben újoncként csatlakozott a McLarenhez. A 23 éves pilótát óriási tehetségnek tartják, azonban csapatától egyelőre nem kapott versenyképes autót, így komolyan még nem tudott előrelépni. 

Norris (jobbra) lehet a jövőben Verstappen kihívója?Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mika Häkkinen, a McLaren korábbi kétszeres világbajnoka is úgy látja, hogy Norris a legígéretesebb fiatalok közé tartozik.

Nagyon gyors versenyző, szép eredményeket ért el, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy folyamatosan meggyőző eredményeket szállít. Szupertehetség, ez nem kérdés. Ugyanazon a szinten van, mint Leclerc, Verstappen és Sainz. Sebesség szempontjából nagyon magas szinten van" - nyilatkozta az Unibetnek Mika Häkkinen.

A McLaren a múlt hétvégén rosszul kezdte 2023-as szezont. Norris hatszor állt ki a boxba egy pneumatikus szivárgás miatt, míg csapattársa, Oscar Piastri a 15. körben kiesett pályafutása első futamán.

A wokingi bázisú alakulatnál a szezon kezdete előtt elismerték, hogy az MCL60-as autót nem sikerült megfelelően fejleszteni, így az idény hátulról kell kezdeniük. Ennek ellenére azonban konstruktőri bajnokságban a legjobb négy közé kerülést tűzték ki célul.

Häkkinen szerint a McLarenben rejlő potenciált még évekig nem fogják látni a száguldó cirkusz szerelmesei.

„Nem hiszem, hogy a McLarennel kapcsolatban idén olyan magasak lennének az elvárások. A csapatnál viszont tisztában vannak vele, hogy világszínvonalú technológiai óriások vannak a partnereik és a szponzoraik között. A McLaren mögött komoly támogatás áll, de tudják, hogy egyelőre még nem tartanak ott, ahol tartani akarnak. Az eredményekhez még kell néhány év" - folytatta a finn legenda.

Mika Häkkinen, a McLaren-Mercedes legendás pilótájaForrás: AFP/Patrick Hertzog

„Hosszabb távra terveznek, és jó partnereik vannak. Lehetséges, hogy már idén látunk tőlük néhány jó eredményt, de szerintem az igazi teljesítményt csak pár év múlva látjuk majd" - tette hozzá Mika Häkkinen, aki 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címet nyert a McLaren pilótájaként.