Társoldalunk:

Verstappen csapattársa olyat mutatott, amire csak kevesen képesek

2023.03.10. 15:41

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko Sergio Pérezt méltatta a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után, és a csapatutasítás lehetőségéről is megszólalt.

A szahíri versenyen magabiztos kettős győzelmet arattak az energiaitalosok, de Pérez reális álmai a győzelemre már a rajt után szertefoszlottak, amikor Charles Leclerc átmenetileg megelőzte őt. Max Verstappen könnyed sikere ellenére a mexikói bizakodó volt, és Marko is megdicsérte őt a futam után. Az osztrák azonban elsősorban nem a versenyt, hanem Pérez kitartását említette meg, amiért Pierre Gaslyt és Alexander Albont máris túlszárnyalta a Verstappen csapattársaként eltöltött idő tekintetében..Sergio túlélt két évet Max mellett anélkül, hogy összetört volna, ahogy azt a legtöbb pilóta tette volna. Ez nagyszerű teljesítmény"nyilatkozta Marko, aki szerint Péreznek egyúttal el kellett ismernie, hogy Verstappennek nincs gyenge pontja.

Pérez tisztesen helytállt Verstappen csapattársaként az elmúlt két évbenForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Habár Pérez az elmúlt két idényben, és Bahreinben is javarészt hátulról követte Verstappent, Marko elmondta, még nem jött el az ideje, hogy a mexikói minden helyzetben átadja a pozícióját a hollandnak.Összességében az a cél, hogy megszerezzük a világbajnokság első és második helyét. Részünkről nincs előre meghatározva, hogy Max legyen előrébb – mondta Helmut Marko, aki kitért arra, hogy Pérez 2024 végén lejáró szerződésének meghosszabbítása még nincs napirenden. – Meg kell néznünk, hogy mennek a dolgok, aztán a nyári szünet környékén elkezdhetjük a tárgyalásokat."