Vágólapra másolva!
A 2007-es F1-es világbajnok Kimi Räikkönen nem bír leáll, ugyanis ahelyett, hogy élvezné a nyugdíjas életet ismét ismét versenyezni fog, mégpedig a bő két hét múlva esedékes NASCAR Cup Series-ben.

A 2021-ben visszavonult finn klasszis számára nem lesz ismeretlen a híres amerikai verseny, ugyanis tavaly augusztusban már indult a NASCAR-on Watkins Glenben, ahol a nyolcadik helyen is haladt, de egy késői újraindítást követően ütközött és kiesett.

Kimi Räikkönen visszatér, ismét a NASCAR-ban fog rajthoz állni Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Sean Gardner

A 43 éves pilóta akárcsak 2022-ben, most is a Trackhouse Racing színeiben fog indulni március 26-án a Cup Seriesben (azaz a csúcskategóriában), méghozzá utolsó Forma-1-es futamgyőzelme helyszínén, az austini Circuit of the Americas pályán.

– idézi a Jégembert az Autosport. – Ezúttal egy olyan pályán fogok versenyezni, amit jól ismerek, úgyhogy nem lesz olyan meredek a tanulási görbe. Szórakozni akarok, de emellett a lehető legjobban teljesíteni is."