Társoldalunk:

A Mercedes főnöke az Aston Martin sikerességében bízik

2023.03.09. 07:59

Toto Wolff abban bízik, hogy ha nem Lewis Hamiltonék, akkor Fernando Alonsóék érnek el komoly sikereket a 2023-as Forma–1-es szezonban.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj után az osztrák csapatfőnök rendkívül elégedetlen volt a Mercedes teljesítményével, miután az ötödik és a hetedik helyen ért célba a két autó. Wolff azonban annak örülhetett, hogy az Aston Martin hatalmas fejlődést mutatott, miután Fernando Alonso a 3., Lance Stroll pedig a 6. helyen végzett.
„Nagyon jó munkát végeztek: szerződtettek egy korábbi Red Bull-os szakembert [Dan Fallowst], akinek sikerült hirtelen két másodperccel gyorsabbá tennie az autót. Egy évvel ezelőtt ilyenkor a 17. és a 19. helyen álltak.

Tudtuk, hogy Alonso erős és motivált, de még Lance Stroll is elöl végzett a törött kezeivel és lábujjával, ez bizonyítja, milyen jó az autó. Még soha nem láttam ilyen ugrást a Forma–1-ben" – mondta Wolff a silverstone-i alakulatról.

Az Aston Martin remeklése vigasztalhatja Toto WolffotForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Mercedes vezére több szempontból is boldog lehet az Aston Martin sikerével. Egyrészt Mercedes-motor hajtja az autót és számos más, a német autógyártó által készített alkatrészt is használ, például a sebességváltót és a hátsó felfüggesztést.

Másrészt Wolffnak önzőbb oka is van rá: az osztrák szakembernek 20%-os részesedése van az Aston Martin részvényeiből, ha pedig az F1-es csapat sikeres, a részvények árfolyama várhatóan ismét növekedni fog az utóbbi évek csökkenő tendenciája után.

Forrás