Társoldalunk:

Alonso megható üzenete: „Stroll az én hősöm"

2023.03.08. 08:05

A fantasztikusan versenyző Fernando Alonso a Bahreini Nagydíjat követően elmondta, a csapattársa, Lance Stroll számára az igazi hős, amiért a sérülései ellenére is rajthoz állt, és nagyszerűen teljesített.

Stroll a holtidényben szenvedett biciklibalesetet, ami után meg is kellett műteni és még mindig lábadozik. Stroll a teszteket is kihagyta, így csak a Bahreini Nagydíjon ülhetett először a 2023-as Aston Martinba, amivel az előkelő hatodik helyet szerezte meg. Fernando Alonso pedig nem is ment el szó nélkül a csapattársa teljesítménye mellett.

„Ő az én hősöm. Ha megnézzük a kezeit és a lábát, azt gondolnánk, hogy nem is tud így versenyezni" – mondta a Sky F1-nek Alonso, aki elképesztő teljesítménnyel harmadik lett.

Fernando Alonso büszke Lance StrollraForrás: Instagram/astonmartinf1

A Motorsport beszámolója szerint Alonso úgy véli, Stroll elképesztő erőfeszítéseket tett, és nagyon inspiráló látni, hogy Lance mennyire elhivatott és motivált.

Az emberek néha azt gondolják, hogy nem motivált, de tényleg lenyűgöző volt ezen a hétvégén, sok pontot szereztünk a csapatnak, és ő is megérdemelne egy minél hamarabbi dobogót."

Ez már csak azért is nagy szó, mert tényleg csodának számít, hogy a kanadai ott lehetett az év első versenyén. Az orvosok előzetesen úgy gondolták, talán csak Ausztráliában térhet majd vissza.