Társoldalunk:

Kiderült, meddig folytatja a pályafutását a Red Bull pilótája

2023.03.08. 15:23

Sergio Pérez édesapja, Antonio egy interjúban azt jósolta, hogy a fia még 10 évig tagja lesz az F1 mezőnyének, és ez idő alatt legalább egyszer világbajnoki címet is szerez.

A most 33 éves mexikói pilóta 2011 óta versenyez a Forma–1-ben, de az első éveiben csak néhány dobogós helyezést ünnepelhetett. Az átütő siker 2020 végén következett a szahíri verseny megnyerésével, aminek következtében 2021-től leigazolta őt a Red Bull, amellyel azóta további három futamgyőzelmet és egy konstruktőri vb-címet szerzett.

Sergio Pérez egy második hellyel indította az idei szezontForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez édesapja, Antonio – aki hozzá és bátyjához hasonlóan korábban autóversenyző volt, jelenleg pedig politikusként dolgozik – úgy véli, ez a sorozat még messze nem a végefelé jár, és fia még legalább egy évtizedig ott lesz a mezőnyben.
„Lesz Mexikónak Forma–1-es bajnoka. Gyermekkora óta azt mondta, hogy nem tér vissza Mexikóba, amíg nem lesz világbajnok. Innentől kezdve el kell felejtenünk az eddig történteket, mert mostanáig egyszer sem volt esélye bajnoki címért küzdeni. Mostantól viszont meglátjuk, milyen is a legjobb Checo Pérez" – nyilatkozta a büszke édesapa.

Antonio Pérez arról is beszélt, hogy a mexikóvárosin kívül a közeljövőben még egy nagydíjat rendezhetnek az országban, mégpedig Cancún városában.

„A múlt héten találkoztam mexikói üzletemberekkel, már előkészítettük a szerződéseket is, és azt hiszem, július közepén bemutatjuk a pálya terveinek részleteit, hogy minden kész legyen és indulhasson [a projekt]. A legfontosabb az, hogy az FIA és a Forma–1 vezetősége már elfogadta, kinyitották előtte az ajtókat" – jelentette ki Pérez.

Forrás