Társoldalunk:

Nyilvánosan alázta meg a riporter Lewis Hamilton volt csapattársát

2023.03.08. 13:11

Utólag elnézést kért a tettéért a Sky Sports riportere, Ted Kravitz, aki a Bahreini Nagydíj előtt egy Valtteri Bottasszal készült interjúban érzéketlenül bánt a finn pilótával.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bottas az év elején egy finn televíziós sorozat egyik epizódjában nyíltan beszélt az F1-es karrierje elején felvetődött mentális nehézségeiről és az étkezési zavarairól. Ez a beszélgetés állítólag nem jutott el Kravitzhez, aki a szezonnyitó verseny előtt tett egy viccesnek szánt, de sértő megjegyzést Bottasnak.Hű, de karcsúnak tűnsz! Ahogy édesanyám mondaná, többet kellene enned" – mondta tapintatlanul Kravitz, amire Bottas válasza az volt, hogy „nem, vékony vagyok és egészséges".

Bottas megváltozott külsővel tért vissza az idei szezonbanForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Kravitzet ezután tájékoztatták, hogy miért volt érzéketlen a megjegyzése, a riporter pedig utólag az Alfa Romeótól és a nyilvánosságtól is elnézést kért.

„Nem szándékosan viselkedtem ostobán és érzéketlenül Valtteri Bottasszal. Egy kissé lefogyott, amin én eléggé meglepődtem – mondta Kravitz a Ted's Notebook adásában. – Azt gondoltam, furcsa dolog olyat mondani, hogy egészséges, de később felhívták a figyelmemet az interjúra, amit az év elején adott."

„Annyira rosszul éreztem magam, amiért viccelődtem a fogyókúrával, hogy azóta beszéltem a csapatával is – folytatta. – Amikor találkozom vele, elnézést kérek tőle a bántó megjegyzésemért, és tisztázni fogom a dolgot: elmondom, hogy nem tudtam arról, hogy étkezési zavara volt."