Társoldalunk:

Hamilton magyarázkodik és a csapatát hibáztatja: ő előre tudta, hogy nem lesz jó a Mercedes

2023.03.08. 10:36

Lewis Hamilton állítja, hogy ő már a szezon előtt figyelmeztette a csapatát, hogy ha így folytatják, nem lesz sikeres a 2023-as szezonjuk sem.

A hétszeres világbajnok brit pilóta a Mercedest azután kritizálta, hogy a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az ötödik helyen ért célba, míg csapattársa, George Russell a hetedik lett.

A 38 éves versenyző állítja, ő már a felkészülés során tudta, hogy ezzel a koncepcióval idén sem fognak az élmezőnybe tartozni az Ezüstnyilak.

Lewis Hamilton egy 5. hellyel kezdte a szezontForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Már az előző évben mondtam nekik, hogy van néhány gond ezzel az autóval. Annyi különböző autót vezettem a múltban, hogy én tudom, mi kell és mi nem kell egy kocsihoz – nyilatkozta Hamilton. – Szerintem ezt felelősségteljesen fel kellene vállalni, hogy »Tudod mit, valóban, nem hallgattunk rád, és ez nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, úgyhogy még dolgoznunk kell rajta.« Az egyensúlyt kell megvizsgálnunk a kanyarokban, és minden más gyenge pontot, vagyis össze kell dolgoznunk csapatként. Továbbra is többszörös világbajnokok vagyunk, még ha idén is tavaly is elrontottuk a dolgokat, úgyhogy ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk a jó irányba elmozdulni innen."

Forrás