Társoldalunk:

Részletesen beszámolt sérüléseiről az elképesztő fájdalommal küzdő F1-es pilóta

2023.03.07. 20:25

Az Aston Martin pilótája, Lance Stroll a közösségi oldalán számolt be részletesen a sérüléseiről. Stroll a holtidényben szenvedett biciklibalesetet, ami után meg is kellett műteni és még mindig lábadozik.

Stroll a teszteket is kihagyta, így csak a Bahreini Nagydíjon ülhetett először a 2023-as Aston Martinba, amivel az előkelő hatodik helyet szerezte meg.

„Február 18-án, edzés közben szenvedtem balesetet Spanyolországban. A röntgen után kiderült, hogy törés van a csuklómban és el is mozdult valami. A karomban is volt egy repedés és a jobb lábamon a nagylábujjam is eltört. A szezon kezdete miatt az időzítés nem is lehetett volna rosszabb. Az orvosi csapat ekkora azt mondta, a tesztek mellett az első pár futamot is ki kell hagynom. 48 órával a baleset után és 12 nappal a futam előtt műtötte meg a csuklómat Dr. Javier Mir.

 

Dr. Mir azt mondta, ha keményen dolgozom, ott lehetek a szaúdi rajtnál, kis szerencsével pedig Bahreinben is. Hálás vagyok azért, amit tett. Az hamar kiderült, hogy a töréseket nem lehet rögzíteni, ezért a csontok összeforrását tűztük ki célul, alternatív megoldásokat kerestünk. Mindennek utánamentünk, mindent bevetettünk, aminek volt egy kis szerepe a gyógyulásban. A folyamat nagyon lassú volt, a mindennapi mozdulatokban is segítségre szorultam. A negyedik nap úgy tűnt, van esély. Elkezdtük a csuklómat mozgatni és erősíteni, és kemény munkával, a fájdalommal sem törődve sikerült rajthoz állni."

Az Aston Martinvégül Alonso harmadik és Stroll hatodik helyével zárta a hétvégét.