Társoldalunk:

Szívszorítóan beszélt Schumacherről a legjobb barátja

2023.03.07. 07:55

A németek hétszeres világbajnok pilótájára a legnagyobb rajongója, Rossella nap mint nap gondol. Óriási szeretettel beszél még ennyi év elteltével is Michael Schumacherről a „Mamma".

Kimi Räikkönen 2007-es világbajnoki címe óta hiába vár újabb Ferrari-aranyra az olasz istálló egyik legnagyobb szurkolója, Rossella Giannini. A fioranói központ versenypályája mellett található Montana éttermet vezető népszerű „Mamma Rossella" tán ennél is jobban fájlalja, hogy szintén több mint tíz éve nem találkozhat nagy kedvencével, a 2013 végén súlyos síbalesetben koponyasérülés szenvedett Michael Schumacherrel - derült ki a borsonline oldaláról. 

Annak idején a csapattal öt vb-címet nyert Schumi is a törzsvendége volt. Az évek során baráti kapcsolatba kerültek.

Gyakran rendelte a Mammától a kedvencét, a „Tagliatelle al ragù"-t, vagyis az eredeti olasz bolognai spagettit.

Minden nap gondolok rá. Sok fotóm is van itt róla, már csak emiatt is gyakran eszembe jut. Hiányzik. Hiányzik a barátom – mondta szomorúan Mamma Rossella a Bild am Sonntagnak.

Az olasz étteremvezető a hétszeres világbajnok legenda fiától, Mick Schumachertől is őriz emléket. A 23 éves német pilóta egy aláírt sisakját ajándékozta neki. A „Mamma" nagyon sajnálja, hogy a „kis Schumi" idén elhagyta a Ferrari utánpótlásképző akadémiáját, és a Mercedes tartalékpilótájának állt.

Csalódott voltam, amiért nem hosszabbított, szerintem nagyon jól passzolt a Ferrarihoz. De az élet megy tovább, a legjobbakat kívánom neki – üzente Micknek, mint ahogy a tavalyi szezon végén visszavonult korábbi Ferrari-sztárra, Sebastian Vettelre is kedvesen emlékezett: Sajnálom, hogy visszavonult. Amikor Sebastian először jött a Montanába, felfedeztem hasonlóságokat közte és Michael között. Reménykedtem, hogy ő is világbajnok lehet a Ferrarival. Sajnos ez se neki, se másnak nem sikerült azóta – fogalmazott Rossella Giannini, aki bár bízik Sainzékban, a szezonnyitó Bahreini Nagydíj eredményei alapján aligha idén jön össze az újabb vb-cím a Ferrarinak (Sainz félkörös hátránnyal csak negyedikként ért célba Max Verstappen, Sergio Pérez és Fernando Alonso mögött, míg Leclerc kiesett).