Társoldalunk:

Daniel Ricciardo lehet az egyik legboldogabb pilóta a szezonnyitó után

2023.03.07. 09:05

A Forma–1-es Bahreini Nagydíj legnagyobb nyertese a Red Bull volt, míg az egyik legnagyobb vesztese a McLaren, így a rajongók máris biztosra veszik, hogy Daniel Ricciardo jól döntött a télen.

Az ausztrál versenyzőt tavaly a gyenge eredményeinek köszönhetően elküldték az akkor még 4-5. legerősebb csapatnak számító McLarentől. Az idény végén az is kiderült, hogy 2023-ban Ricciardo a Red Bull tesztpilótája lesz, idén tehát már az energiaitalosok háttérmunkáját segíti.

Daniel Ricciardo lehet, hogy jobban járt a McLarentől való távozássalForrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A Bahreinben kettős győzelmet szerző Red Bull sikerének tehát már szívből örülhetett a 33 éves pilóta, és a csapatváltása amiatt is tűnik számára előnyösnek, mert a McLaren teljesítménye tavalyhoz képest nagyon visszaesett a szezonnyitóra. Már a teszteken és az edzéseken sem remekelt a wokingi istálló, majd az időmérőn Lando Norris 11. helye esetleg pontszerzés reményével kecsegtetett, végül műszaki hibáknak is köszönhetően Norris és az újonc Oscar Piastri sem zárt a legjobb tízben.

A Ricciardo-rajongók káröröme emiatt határtalan volt a futam után, pláne azt követően, hogy a helyére igazolt honfitársának már a 14. körben fel kellett adnia a futamot.