Társoldalunk:

Lance Stroll elárulta, nem csak a csuklója tört el a biciklibalesetben

2023.03.05. 09:14

Lance Stroll két héttel súlyos kerékpáros balesete után már nem csak ott volt a bahreini nagydíj időmérőjén, hanem remekül is szerepelt. Pedig volt baja bőven.

Az Aston Martin 24 éves kanadai versenyzője remekül vezetve a nyolcadik rajtkockát csípte el a vasárnapi nagydíjra. Ez igen szép teljesítmény annak fényében, hogy éppen szombaton két hete esett óriásit biciklizés közben és eltörte a csuklóját.

A Racingnews365-nek nyilatkozva az időmérő után elmondta, hogy nem csak a csuklója tört el a balesetben.

"Fájdalmaim vannak, alig két hete, hogy eltört a csuklóm. Az ovosok rendbe tettek, és tulajdonképpen jól vagyok. A fájdalom elviselhető, örülök, hogy itt lehetek, hálás vagyok nekik. Pedig a balesetem után sem a kezemet nem tudtam mozgatni, sem járni nem tudtam, ugyanis a jobb nagylábujjam is eltört. Mi tagadás, elég távolinak látszott a fény az alagút végén" - mondta Stroll.

Lance Stroll a futamon sem szeretne szégyent vallaniForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A kanadai tehát tíz nappal azt követően, hogy kiengedték a kórházból, már kiválóan teljesített. És ugyan pénteken még érződött, hogy nem százszázalékos, szombaton már a tavalyi Strollt láthattuk.

"Körről körr jobban érzem magam, egyre inkább megbízok ismét a testemben, valamint a kezem képességeiben. Kimaradt három nap tesztelés, meg kellett szoknom az új beállításokat, ami egy kis időt vett igénybe, de a kvalifikáció végére már úgy éreztem, hogy egész jó ritmusban vagyok.

A kanadai persze továbbra is fájdalomcsillapítókat szed, de álltja, a fájdalom egyáltalán nem befolyásolja a teljesítményét.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj magyar idő szerint 16 órakor kezdődik, az Origo a szokott módon szöveges élő közvetítésben követi az eseményeket.