Társoldalunk:

Sírva versenyzett a törött csuklóval is bravúrt elérő pilóta

2023.03.05. 19:29

Csütörtökön még az indulása is kérdéses volt, végül hatodik helyen ért célba a Bahreini Nagydíjon Lance Stroll, aminél előrébb a teljes tavalyi idényben egyszer sem végzett. A leintés után elmondta, milyen érzései voltak a verseny során.

A kanadai végig a 6-8. hely között mozgott, végül George Russell-lel kellett nagyot csatáznia a hatodik pozícióért, amit meg is szerzett. Csapattársa, a harmadikként végző Fernando Alonso hősiesnek nevezte a tettét, Stroll pedig elárulta, hogy a Russell-lel vívott csata fizikailag is megviselte őt.

Lance Strollra büszke lehet a csapattulajdonos édesapjaForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Utána lángokban állt a csuklóm, és hullattam néhány könnycseppet is. A legfontosabb, hogy mindketten a pályán maradtunk, jó versenyt vívtunk, és elkerültük az ütközést – nyilatkozta a Sky Sportsnak Stroll a kettejük közti párharcról. – A fájdalomtól eltekintve szórakoztató volt [a verseny], a végsőkig harcoltam a minél jobb helyezésért. 10 nappal ezelőtt nem tudtam járni, nem tudtam mozogni, és mindkét kezem olyan volt, mint egy zöldség. Nem gondoltam volna, hogy most itt leszek, szóval csodálatos, hogy megszerezhettem ezeket a pontokat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK