A pórul járt Leclerc már a szezonnyitó után lemondóan nyilatkozott

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, vasárnap, Charles Leclerc
Charles Leclerc of Ferrari Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 5, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Bahreini Nagydíj kétharmadáig biztosnak tűnt a Ferrari-dobogó, végül azonban egy műszaki hiba miatt Charles Leclerc-nek fel kellett adnia a versenyt, Carlos Sainz pedig csak a negyedik helyen zárt.

A Szahírban tavaly győztes monacói csalódottan nyilatkozott, miután önhibáján kívül 15 ponttól esett el rögtön az első hétvégén.

„Nem volt semmilyen [figyelmeztetés], egyszer csak teljesen leállt [az autó]. Nem mondhatom, hogy jó érzés. Nyilvánvalóan sokat dolgoztunk ezen a télen, de tovább kell dolgoznunk, mert

– mondta Leclerc. – Azt hiszem, a teszt után csak reménykedtünk, hogy van még bennünk tartalék [a Red Bullhoz képest], de sajnos nem így történt. Nagyon messze vagyunk tőlük a versenytempóban, és ez sajnos várható volt."

Charles Leclerc pont nélkül nyitotta a szezont Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A csapatfőnök, Frédéric Vasseur elárulta, az információi alapján

nem hidraulikai, hanem erőforrás-probléma okozta Leclerc Ferrarijának meghibásodását.

„A mai nem egy jó eredmény: megbízatósági problémával és rossz gumikopással is szembesültünk" – nyilatkozta tömören a francia szakember.