Társoldalunk:

A pórul járt Leclerc már a szezonnyitó után lemondóan nyilatkozott

2023.03.05. 18:57

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj kétharmadáig biztosnak tűnt a Ferrari-dobogó, végül azonban egy műszaki hiba miatt Charles Leclerc-nek fel kellett adnia a versenyt, Carlos Sainz pedig csak a negyedik helyen zárt.

A Szahírban tavaly győztes monacói csalódottan nyilatkozott, miután önhibáján kívül 15 ponttól esett el rögtön az első hétvégén.

„Nem volt semmilyen [figyelmeztetés], egyszer csak teljesen leállt [az autó]. Nem mondhatom, hogy jó érzés. Nyilvánvalóan sokat dolgoztunk ezen a télen, de tovább kell dolgoznunk, mert ha az első versenyen megbízhatósági problémák vannak... Nos, az nem jó – mondta Leclerc. – Azt hiszem, a teszt után csak reménykedtünk, hogy van még bennünk tartalék [a Red Bullhoz képest], de sajnos nem így történt. Nagyon messze vagyunk tőlük a versenytempóban, és ez sajnos várható volt."

Charles Leclerc pont nélkül nyitotta a szezontForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A csapatfőnök, Frédéric Vasseur elárulta, az információi alapján nem hidraulikai, hanem erőforrás-probléma okozta Leclerc Ferrarijának meghibásodását.„A mai nem egy jó eredmény: megbízatósági problémával és rossz gumikopással is szembesültünk" – nyilatkozta tömören a francia szakember.