Fájdalmas beismerést tett a Mercedes a bahreini időmérő után

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, George Russell
Mercedes' British driver George Russell leaves the pit lane during the qualifying round of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 4, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes-AMG két autója csak a hatodik, illetve hetedik helyen zárt George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal a szezon nyitó Bahreini Nagydíj szombati időmérőjén. Ez pedig kevés a világbajnoki címre törő csapattól.

A helyezésnél is nagyobb baj, hogy a németek több mint hat tizedmásodperccel maradtak el a kvalifikációt megnyerő Max Verstappentől, és fél másodperccel csapattársától, a holland mellett egyedüliként 1 perc 30 alá becsúszó Sergio Péreztől. Toto Wolff a német csapat főnöke nem is kertelt, amikor a történtekről kérdezték.

Le kell ülnünk a mérnökökkel, el kell felejtenünk minden korábbi dogmát, hiszen nincsenek szent tehenek, és meghatározni az új írányt, amelyen elindulva valóban versenyképesek lehetünk" - mondta szokott határozottságával Toto Wolff.

Toto Wolffnak főhet a feje a szezon első nagydíja előtt Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Viszont minden eszközünk rendelkezésre áll, hogy sikeresek legyünk, ezekkel az emberekkel és infrastruktúrával nyertünk sorozatban nyolc világbajnoki címet."

Wolff elmondta, biztosak voltak benne, hogy a tavalyi szezon hibáit az új konstrukció maradéktalanul ki fogja küszöbölni, de most úgy látszik, hogy mégis hibás volt a koncepció.

"Meg kell változtatunk a fókuszt, hogy mit gondolunk jó iránynak, megtalálni, hogy mit hibáztunk el. Ebben nagyon fontos szerepük lesz a hétvégi versenyen szerzett adatoknak" - szögezte le Wolff, kiadva egyben az utasítást a csapatnak.