Társoldalunk:

Fájdalmas beismerést tett a Mercedes a bahreini időmérő után

2023.03.05. 10:11

A Mercedes-AMG két autója csak a hatodik, illetve hetedik helyen zárt George Russell-lel és Lewis Hamiltonnal a szezon nyitó Bahreini Nagydíj szombati időmérőjén. Ez pedig kevés a világbajnoki címre törő csapattól.

A helyezésnél is nagyobb baj, hogy a németek több mint hat tizedmásodperccel maradtak el a kvalifikációt megnyerő Max Verstappentől, és fél másodperccel csapattársától, a holland mellett egyedüliként 1 perc 30 alá becsúszó Sergio Péreztől. Toto Wolff a német csapat főnöke nem is kertelt, amikor a történtekről kérdezték.

Úgy tűnik, nem elég jó az autónk, a W14. Irányt kell váltanunk. Sajnos, nem hinném, hogy a mostani csomaggal versenyképesek lehetünk. Hiába adtunk mindent bele a télen, most mégis mindent újra kell terveznünk. Le kell ülnünk a mérnökökkel, el kell felejtenünk minden korábbi dogmát, hiszen nincsenek szent tehenek, és meghatározni az új írányt, amelyen elindulva valóban versenyképesek lehetünk" - mondta szokott határozottságával Toto Wolff.

Toto Wolffnak főhet a feje a szezon első nagydíja előttForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A stopper nem hazudik, most pedig azt mutatta, hogy egyszerűen nem vagyunk elég jók. Nincs megfelelő leszorítóerőnk. Viszont minden eszközünk rendelkezésre áll, hogy sikeresek legyünk, ezekkel az emberekkel és infrastruktúrával nyertünk sorozatban nyolc világbajnoki címet."

Wolff elmondta, biztosak voltak benne, hogy a tavalyi szezon hibáit az új konstrukció maradéktalanul ki fogja küszöbölni, de most úgy látszik, hogy mégis hibás volt a koncepció.

"Meg kell változtatunk a fókuszt, hogy mit gondolunk jó iránynak, megtalálni, hogy mit hibáztunk el. Ebben nagyon fontos szerepük lesz a hétvégi versenyen szerzett adatoknak" - szögezte le Wolff, kiadva egyben az utasítást a csapatnak.