Társoldalunk:

Kellemetlen meglepetés érte Verstappent a pénteki szabadedzésen

2023.03.04. 08:41

Nem csattant ki az örömtől a Red Bull kétszeres világbajnok holland pilótája, Max Verstappen a pénteki szabadedzést követően, de annyira azért elkeseredve sem volt.

Nehezen indult a nap. Az első szabadedzésen nem találtuk a megfelelő egyensúlyt, ami némileg váratlan volt, mert ilyet eddig nem tapasztaltunk. A második edzésen a rövidebb szakaszok nem voltak rosszak, a kocsi kezesebb volt, és aztán a hosszabb körözéseken is jól viselkedett. Összességében a hosszabb szakaszokon nem rossz a kocsi, és a két edzés között a helyes irányban változtattunk. Azonban még nekem is fel kell vennem a helyes ritmust" - mondta a nap végén Verstappen, aki szerint az Aston Martin továbbra is versenyképes riválisnak tűnik.

"Van még egy kis munka, hogy igazán jók legyünk, ehhez minden részletnek a helyére kell kerülnie.

Sergio Pérez (balra) és Max Verstappen is készen áll a rajtraForrás: MTI/AP/Frank Augstein

Csapattársa Serigo Pérez is megosztotta a gondolatait az újságírókkal.

"Elég trükkös volt a pálya, főleg, mert reggelről délutánra nagyon sokat változott a hőmérséklet, azaz az egyetlen valóban értékelhető edzés az esti volt. Egy körön még van mit dolgoznunk, de, ha azt megoldjuk, akkor automatikusan jobbak leszünk a hosszabb szakaszokon is. Ismerkedtünk az autóval, és alapvetően megvannak az elképzeléseink, hogy készüljünk a szombati időmérőre. Elég szoros most a mezőny, különösen az Aston Martin és a Ferrari tűnik erősnek, szóval minden azon múlik, kinek hogy sikerül az időmérő, és persze aztán a vasárnapi futam."