A meglepett Alonso szerint a mostani szereplése még csak a kezdet

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, Fernando Alonso
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco before third practice ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 4, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az első Aston Martin-os versenyhétvégéjén, a bahreini futamon Fernando Alonso a két Red Bull és a két Ferrari mögül az ötödik helyről rajtolhat el.

A szabadedzések és az időmérő első két szakasza alapján még ennél is jobb eredménnyel kecsegtetett a spanyol számára, a két élcsapatnak azonban voltak még tartalékai, így maguk mögé utasították Alonsót. A kétszeres világbajnok azonban így is megelőzte többek között a Mercedeseket, az ötödik pozíciónak pedig nagyon tudott örülni.

Fernando Alonso autójának többen nézik a hátát a mezőnyben, mint azt gondolta volna Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az túl optimista volt [egy Aston Martin-pole].

5-6 tizedes hátrányon belül akartunk maradni a Red Bullhoz képest, ez azt hiszem, sikerült is. Összességében nagyon boldog és meglepett vagyok, noha hiszek abban, hogy a projekt és a műszaki osztály emberei nagyon ígéretesek, ahogy az új létesítmények is.

De ötödik rajthelyet biztosan nem vártunk eredetileg a kezdésre" – nyilatkozta a Sky Sportsnak Alonso, aki szerint a dobogó elérése ennek ellenére jelenleg irreálisnak tűnik a számára.