Meglepő őszinteséggel kritizálta csapatát a Williams pilótája

auto-prix Horizontal
Hiába fejlődött a Williams, Alex Albon szerint még mindig lassúak
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Williams csapat thai-brit pilótája, Alex Albon meglehetősen pesszimistán vág neki az új szezonnak, ugyanis szerinte hiába javultak az előző szezonhoz képest, még mindig vannak lemaradásaik.

A Williams idei célja egyértelműen az, hogy végre megszakítsa 2018 óta tartó rossz sorozatát, és végre ne a konstruktőri tabella utolsó helyén zárjon, igaz már előző szezon vége felé is mutatott a csapat biztató fejlődést, hiszen Belgiumban és az Olasz Nagydíjon is pontszerzőhelyen végeztek.

A múlt heti bahreini teszteken pedig biztató jelek mutatkoztak arra, hogy a brit csapatnál történt előrelépés, azonban Albon a szezonnyitó sajtónapján meglepő őszinteséggel kijelentette, hogy vélhetően idén is ők lesznek a leglassabbak.

Valójában az a kérdés, hogyan éljük túl ezt az évet. Jobb lett az autónk? Nyilvánvalóan, de a többiek tempójához képest ez mind relatív".

Hiába fejlődött a Williams, Alex Albon szerint még mindig lassúak Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Persze, azért a pontszerzésről így sem tett le a brit-thai pilóta, szerinte első sorban a McLarennel lesznek azonos szinten, amely a szezon előtti teszteken katasztrofálisan szerepelt.

"Nagyon kell bíznunk a pontszerzés esélyében: nyilvánvalóan ez nem lesz egyszerű és valaminek történnie kell hozzá. Ha megnézzük a tesztet, megbízhatóak voltunk, szóval mivel ez az év első versenye, ahol mindig szoktak megbízhatósági gondok jelentkezni, remélhetőleg hasznot tudunk húzni ebből."

"Nyers tempót tekintve több csapat is nagyot lépett előre: az Aston Martin, az Alfa Romeo és az Alpine is biztosan jó lesz.

- nyilatkozta Albon a sajtótájékoztatón.

Albon szerint a McLaren lesz idén a Willians legfőbb riválisa Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Albon szerint továbbra is elsősorban a lassú kanyarok jelentik a Williams gyenge pontját, ám úgy véli, lehetnek idén is kedvező pályák a számukra.

"Ha jobban fogjuk zárni a szezont, mint ahogy elkezdtük, akkor boldog leszek. Úgy vélem, hogy ki kell használni az olyan versenyeket mint Monza és Spa, az ilyen típusú pályák szerintem továbbra is kedvezni fognak nekünk. Csak szeretnénk gyorsabbak lenni és többször esélyt kapni" – fogalmazott Williams pilótája.