Társoldalunk:

Hamilton máris összetűzésbe került az FIA-val, de megúszta a büntetést

2023.03.03. 13:02

A Mercedes hétszeres Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton már összetűzésbe került az FIA-val, pedig még el sem kezdődött a szezon. A brit pilóta ugyanis a jelek szerint ismét nem felelt meg az FIA testékszert tiltó ellenőrzésének. Végül megúszta az esetet.

Lewis Hamilton a 2022-es szezon alatt is egy orvosi felmentéssel védte ki az FIA szabályát. Ez arról szólt, hogy a beforrt testékszerek folyamatos ki és bevétele nagyobb egészségügyi veszélyt jelentene, mint az, hogy a tűzálló ruhája alatt visel ezeket.

A 2023-as Forma-1-es szezon első versenye előtt az FIA technikai delegáltjainak jelentésében ismét előkerült Lewis Hamilton neve - írja a Motorsport. Az FIA közleménye szerint csak Lewis Hamilton nem nyilatkozott a mezőnyben arról, hogy maradéktalanul megfelel-e a testékszerek tiltására vonatkozó szabálynak.

Lewis Hamiltonnak nem kell megválnia az ékszereitőlForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A racingnews365 beszámolója szerint Hamilton ismét megúszta a büntetést. Az ügyet a felügyelők elé vitték, akik gyorsan úgy döntöttek, hogy „nem tesznek további lépéseket, mégpedig pont a korábban felhozott okok miatt.

„A felügyelők meghallgatták a csapat képviselőjét, és orvosi jelentést kaptak a Mercedes AMG-PETRONAS F1 Team csapatorvosától, amelyben felmentést kért. A felügyelők konzultáltak az FIA orvosi delegáltjával, aki megtekintette az orvosi jelentést, megvizsgálta a pilótát, és egyetértett az abban foglalt véleménnyel. Elhatároztuk, hogy nem teszünk további lépéseket, mivel a testékszerek gyakori eltávolítása esetén fennáll az eltorzulás veszélye" - írták a közleményben.