Társoldalunk:

Alonso nem bízza el magát, tovább akar fejlődni a csapattal

2023.03.03. 17:45

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso az első Aston Martin-os hétvégéjének nyitónapján egy második és egy első helyezést ért el a bahreini versenyhétvége szabadedzésein.

A 41 éves pilóta nagy reményekkel érkezett az Alpine-tól, és a tesztek után a Bahreini Nagydíj péntekje is bebizonyította, hogy versenyképesebb csapathoz igazolt. Olyannyira, hogy egyedüliként tudta tartani a lépést a Red Bullokkal, a második gyakorláson pedig előttük is végzett. A spanyol ugyanakkor tisztázta, hogy ebből még nem kell túl sok mindenre következtetni.

„Ez egy újabb lépés a helyes irányba. Az autót még mindig jónak érzem, de várnunk kell, és meglátjuk, hogyan tovább. Jelenleg még mindig nincs nagy hangsúly az időeredményeken, és néhány beállítást módosítanunk is kell az autón. Igyekszünk minden területen megerősíteni a csapatot, nem csupán az autók teljesítményében. Érdekes lesz ez a folyamat, de a csapat napról napra tanul" – nyilatkozta Alonso a második edzés után.

Fernando Alonsónak egyelőre a hátát nézi a mezőnyForrás: AFP/Andrej Isakovic

Azt hiszem, idő kérdése, hogy az Aston Martin mikor kezdi kihívni a legjobb csapatokat. Egy teljesen új autóval és egy másik műszaki részleggel még hosszú út áll előttünk. Lawrence-nek [a csapattulajdonos Strollnak] van egy elképzelése mindenről, amit csinál, és nehéz látni, hogy Lawrence Stroll elbukik bármiben, amit tesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK