Alonso nem bízza el magát, tovább akar fejlődni a csapattal

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, Fernando Alonso
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco during the press conference ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain on March 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso az első Aston Martin-os hétvégéjének nyitónapján egy második és egy első helyezést ért el a bahreini versenyhétvége szabadedzésein.

A 41 éves pilóta nagy reményekkel érkezett az Alpine-tól, és a tesztek után a Bahreini Nagydíj péntekje is bebizonyította, hogy versenyképesebb csapathoz igazolt. Olyannyira, hogy egyedüliként tudta tartani a lépést a Red Bullokkal, a második gyakorláson pedig előttük is végzett. A spanyol ugyanakkor tisztázta, hogy ebből még nem kell túl sok mindenre következtetni.

„Ez egy újabb lépés a helyes irányba. Az autót még mindig jónak érzem, de várnunk kell, és meglátjuk, hogyan tovább. Jelenleg még mindig nincs nagy hangsúly az időeredményeken, és néhány beállítást módosítanunk is kell az autón.

Érdekes lesz ez a folyamat, de a csapat napról napra tanul" – nyilatkozta Alonso a második edzés után.

Fernando Alonsónak egyelőre a hátát nézi a mezőny Forrás: AFP/Andrej Isakovic