Társoldalunk:

Verstappen csapattársa megzsarolta a Red Bullt

2023.03.02. 08:59

Az idény első versenye, a Bahreini Nagydíj hétvégéje előtt a Red Bullnál még mindig az előző szezon utolsó viadala adja a témát.

Emlékezetes, hogy a már biztos világbajnok Max Verstappen a Brazil Nagydíjon a csapatutasítás ellenére sem volt hajlandó elengedni csapattársát, Sergio Pérezt, hogy a mexikói a második helyért harcolhasson. Sokak szerint minde azért történt, mert Verstappen szerint Pérez szándékosan törte össze a kocsiját a monacói időmérőn, megfosztva őt a lehetőségtől, hogy a negyedik rajtkockáról előre lépjen. Pérez tagadta a szándékosságot, most viszont nagyon is határozottan szólalt meg, és követelt egyenlő bánásmódot a kétszeres világbajnok hollanddal.

Fontos, hogy mindig csapatként dolgozzunk együtt. Az viszont nyilvánvaló, ha úgy látom, hogy nem kapok meg én is minden támogatást, akkor én sem fogok mindent megtenni a csapatért - jelentette ki a mexikói nem éppen finomkodva, majd egy kicsit azért finomított rajta, mondván, "nyilvánvaló, de nem erre számít".

Sergio Pérez (balra) és Max Verstappen aligha zárta le a rivalizálástForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez elmondása szerint nagyon meglepődött a brazíliában történteken, mert meglátása szerint ő mindent megtett korábban a csapat és a társa sikeréért. "Nem igazán értem tehát, hogy mi vezérelte" - mondta a Racingnews365 szaklapnak.

Azt, hogy kétszeres világbajnok, nekem is köszönheti - mondta nem kevés önbizalomról tanúságot téve Pérez.

"Nagyon kemény szezon elé nézünk, ahol várhatóan hat autó fog harcolni a világajnoki címért, azaz nagyon fontos lesz, hogy minden versenyen igazi csapatként tudjunk küzdeni" - mondta Pérez, aki arra is kitért, hogy nem félti a helyét a tartalék pilótának szerződtetett rutinos Daniel Riccardo érkezésével.

"A Red Bull a Forma-1 legjobb csapata, amelyik bárkit le tud szerződtetni, de az érkezése nem változtat semmin. Ugyanakkor biztos, hogy óriási segítség lesz számunkra a szimulátorban végzett munkája."