Társoldalunk:

Lance Stroll ott lesz a Bahreini Nagydíjon

2023.03.02. 11:15

Néhány héttel kerékpárbalesete után teljesen felépült Lance Stroll. Az Aston Martin pilótája versenyzésre alkalmas állapotban van, ami azt jelenti, hogy ott lesz a most hétvégi, szezonnyitó Bahreini Nagydíjon - számolt be a F1 hivatalos oldala. 

A kanadai versenyző edzés közben esette el a kerékpárral, megsérült a csuklója, emiatt nem lehetett ott a múlt heti, háromnapos, hivatalos szezon előtti teszten. Csapattársa, Fernando Alonso mellett így Felipe Drugovich helyettesítette Strollt. 

"Frusztráló volt, hogy nem vehettem részt a szezon előtti teszten, szó szerint csalódott voltam, amiért ki kellett hagynom a programot. A csapattal együtt azonban úgy láttuk jónak, hogy a felépülésem szempontjából az a legjobb döntés, ha kihagyom a tesztet, mert fontosabbnak tartottuk, ha a szezonnyitón rajthoz tudok állni" - nyilatkozta Stroll.

Lance Stroll és barátnője, Sara PagliaroliForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

"Igazán sajnálatos balesetet szenvedtem, kilyukadt a biciklim kerekének gumija, elestem. Nem volt súlyos a sérülés a jobb csuklómon, egy kisebb műtéttel gyorsan rendbehozták. Azóta keményen dolgoztam azon, hogy alkalmas legyek a hétvégi versenyre. Nagyon köszönöm a Forma-1 közösségének, hogy támogattak és hogy meghagyták a privát szférámat, a csapatomat is köszönet illeti, hogy segített a felépülésemben. Így már minden energiámmal a versenyhétvégére koncentrálhatok" - tette hozzá az Aston Martin versenyzője. 

Felipe Drugovich és Stoffel Vandoorne tartalék pilótaként végig Bahreinben lesz a hétvégén.