Társoldalunk:

Häkkinen rosszcsontnak nevezte Verstappen csapattársát

2023.03.01. 16:40

Mika Häkkinen, a korábbi kétszeres Forma-1-es világbajnok rosszcsontnak nevezte Sergio Pérezt, a Red Bull pilótáját, aki olykor a sportszerűség határait is súrolja, amikor a világbajnok csapattársát, Max Verstappent kell segítenie.

Pérez 2021-ben csatlakozott a Red Bullhoz, azóta többnyire a másodhegedűs szerepet játssza a kétszeres világbajnok csapattársa, Max Verstappen mögött. Häkkinen szerint a mexikói pilóta szívesen követi csapata utasításait, amelyek Verstappennek kedveznek.

„Perez jó csapattárs, nagyon engedelmesnek tűnik" - mondta Mika Häkkinen az Unibetnek. „Neki megengedhető, hogy huncut legyen. A rosszalkodás alatt azt értem, hogy néha a csapat olyan dolgokat kér tőle, mint például a többiek lelassítása. Sergio nem törődik vele. Lelassítja őket, ha a csapat azt akarja. Legyen szó a kvalifikációról vagy a versenyről, megteszi, amit kérnek tőle. Szerintem ez piszkos dolog, de ha működik, akkor működik" - folytatta a kétszeres világbajnok finn pilóta.

Mika Häkkinen David Coultharddal alkotott remek párostForrás: AFP/Paul Crock

A 2021-es Abu-Dzabi Nagydíj során Pérez több körön keresztül feltartotta Lewis Hamiltont, hogy Verstappen felzárkózhasson a britre – ez a lépés végül jelentősen befolyásolta a bajnokság kimenetelét, mivel Hamilton a verseny végén nem tudott friss gumikért a boxba menni, így kiszolgáltatott helyzetbe került, mert az utolsó körben Verstappen friss kerekekkel tudta támadni.

Verstappen a 2023-as szezonban sorozatban a harmadik bajnoki címére hajt, amire meg is van minden esélye, hiszen a Red Bull a háromnapos bahreini tesztek során gyorsnak és megbízhatónak tűnt.

Van jelenleg valaki, aki gyorsabb Verstappennél? Kétlem. Nem hiszem, hogy van. A bajnoki címek megerősítették az önbizalmát. Jobban tudja, hogyan készüljön fel a szezonra. Még mindig fiatal és a csapat százszázalékig hisz benne. Max nagyon jó formában van. Szinte természetfeletti dolog kellene ahhoz, hogy Maxot legyőzzék" - tette hozzá Mika Häkkinen, aki 1998-ban és 1999-ben világbajnoki címet nyert a McLaren pilótájaként.