Társoldalunk:

Hamilton képtelen befejezni a bohóckodást, ráadásul az F1-es pályafutása is véget érhet

2023.03.01. 09:45

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton ragaszkodik ahhoz, hogy a száguldó cirkusznak sokszínűnek kell lennie, miközben sorsdöntő lehet számára a 2023-as idény eleje, ugyanis ha a Mercedes idén sem lesz elég versenyképes, a hétszeres világbajnok végleg kiszállhat.

A brit pilóta az utóbbi időben nem csak a versenyzéssel foglalkozik, igyekszik változtatni az általa fontosnak vélt problémákon - írja a Motorsport. „Mindig is hangoztattam, hogy úgy érzem, több empátiára és együttérzésre van szükségünk a világban" – jelentette ki Hamilton a The Fast and the Curious című motorsport-podcastnak adott interjúban.

„A motorsport például, vagy bármelyik üzleti sport nem folytathatja úgy, hogy nem sokszínű" – folytatta Hamilton. „Nincs elég kapcsolódás az ilyen [LMBTQ+] közösséghez tartozó emberek számára, nincs elég hozzáférés" - mondta Hamilton, aki hozzátette, nem ez az egyetlen probléma, ugyanis sok fogyatékkal élő embert sem látni [a paddockban]."

Lewis Hamilton hamarosan visszavoulhat, ha nem jönnek az eredményekForrás: AFP/Jennifer Lorenzini

A pályán kivüli harcai mellett is sok kérdés felvetődik Hamiltonnal kapcsolatban. Az egyik ilyen nagy kérdés, hogy vajon meddig fogja folytatni a pályafutását. Az idén 38 éves versenyző végleg kiszállhat, ha a Mercedes nem lesz versenyképes. Hamilton szerződése idén jár le, és bár már tavaly ősszel pedzegette a hosszabbítást, az azóta sem történt meg, lehet, hogy még jó ideig ki is vár, hogy lássa, van-e értelme tovább maradni - írja a vezess.hu.

"Ez lehet a háttérben, nem? Mi másért hagyná ilyen későre a hosszabbítást?" – mondta egykori mclarenes csapattársa, Jenson Button a Telegraphnak.

Damon Hill is azt sejti, a Mercedes idei tempója határozhatja meg Hamilton jövőjét.

„Lewist a lehetőség mozgatja. Ha a győzelem lehetősége csökken, akkor ő is nehezebben produkál majd kiemelkedő teljesítményeket. A győzelem lehetősége érdekli, az 5. hely lehetősége nem elég motiváció számára. Az eddig elért eredményei fényében felteheti magának a kérdést, hogy minek is folytatom ezt, ha nincs fény az alagút végén" – magyarázta az egykori Williams-pilóta a Standard Sportnak.