Társoldalunk:

Guinness-rekordot állított fel a Forma-1-es világbajnok

2023.02.28. 18:28

A Forma–1 2009-es világbajnoka, Jenson Button új Guinness-rekordot állított fel a világszerte közkedvelt reflexjátékkal, a Batakkal.

Azt szokás feltételezni a versenyzőkről, hogy 40 felett már túl vannak a teljesítőképességük csúcsán, hiszen megkoptak a reflexeik, ám a brit most egy új Guinness-rekorddal cáfolt rá erre. Hihetetlen időeredményét alighanem a fiatalok is megirigyelnék.

Button a pilóták körében is közkedvelt edzőeszközzel, a Batakkal állított fel új csúcsot: 30 másodperc alatt 58-szor érintette meg a felvillanó lámpákat, ami kettővel több, mint amennyi a hivatalos rekord volt. Az előző csúcsot négy éven át az iráni Arshia Shahriari tartotta.

Mindig jó érzés egy új trófeával bővíteni a gyűjteményt, ami most egyúttal Guinness-világrekorddal járt. A saját nem hivatalos legjobbamat a húszas éveimben állítottam fel, úgyhogy jó látni, hogy még most, 20 évvel később is megvan bennem mindez!" – fogalmazott Button.

A Batak, ahogy az az alábbi videóból is látszik, egy szem-kéz koordinációt edző eszköz, amit a versenyzők gyakran használnak a reakcióidejük és az állóképességük javítására.