Társoldalunk:

Korábbi főnöke Michael Schumacher állapotáról beszélt

2023.02.28. 07:27

A hétszeres világbajnok pilóta az F1-es debütáló évében, 1991-ben a Jordannél versenyzett, amelynek Eddie Jordan az alapítója és a tulajdonosa volt. A kettős között a német eligazolása után is megmaradt a barátság, Jordan ennek apropóján szólalt meg egy interjúban.

Az ír üzletember a 2013-ban síbalesetet szenvedő Schumachert korábban többször is meg akarta látogatni az utóbbi években, de felesége, Corinna nem engedte a közelébe.Jordan azonban elárulta, hogy a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher megkereste őt az anyja háta mögött, mert szerinte volt olyan különleges a kapcsolat kettejük között, hogy az egykori csapatvezető megérdemel néhány tényt Michael Schumacherről.

EddieJordan jól ismerte a Schumacher családot, hiszen Michael után Ralffal is együtt dolgozottForrás: Getty Images/Pascal Rondeau

„Ami engem illet, meghatott az, hogy Mick segítő kezet nyújtott, mert nem lehet könnyű az a tudat, hogy az édesapja nem tud a család tagja lenni. Hiába van jelen, valójában mégsincs ott. Megvan erről a saját véleményem, de ezt nem akarom nyilvánosságra hozni" – nyilatkozta a 74 éves egykori csapatvezető, aki szerint a 23 éves versenyző kimagasló együttérzést tanúsított, amikor az apjáról beszélt.

Jordan szerint a Haastól elküldött, idén mercedeses tesztpilótaként tevékenykedő Mick Schumacher képes lehet rá, hogy néhány éven belül erősebben térjen vissza a Forma–1-be, és apja nyomdokaiba lépjen.

„Talán helyes döntés volt elküldeni őt, mégis megérintett engem, mert anno én mindent megtettem Michaelért, hogy megadjam neki az első esélyt, ami végül Spában sikerült is. Nem tartott sokáig a közös munka, de az iránta érzett szeretet továbbra is tart, és mindig is így lesz, amíg csak élek."

Forrás