Társoldalunk:

Lewis Hamilton kiborult: veszélyes, amire az F1 készül

2023.02.27. 13:06

A Mercedes hétszeres Formula-1-es világbajnok pilótája, Lewis Hamilton szerint veszélyes és értelmetlen a változtatás, amire az F1 készül.

2024-ben sor kerülhet a kerékmelegítő paplanok betiltására a Forma–1-ben, amely már hosszú évek óta téma. A jövő évre tervezett változtatásnál viszont már a divatosabbá vált környezettudatosságot emlegetik fő okként.

Várhatóan az idei Brit Nagydíjon fognak szavazni az FIA és a csapatoka a slick gumik kerékmelegítőjének jövő évi betiltásáról. Lewis Hamilton szerint felesleges és veszélyes lenne meglépni ezt - írja az M4 Sport.

Lewis Hamilton veszélyesnek tartja a változtatástForrás: AFP/Andrew Boyers

„Véleményem szerint ez veszélyes. Teszteltem paplanok nélkül, és valamikor baleset lesz belőle. Szóval ez rossz döntés" – jelentette ki. - Több kör kell ahhoz, hogy a gumi működni kezdjen. Arról szól a vita, hogy a paplanok elhagyásával váljunk fenntarthatóbbá és zöldebbé, de valójában csak több üzemanyagot fogunk elégetni vele, hogy felmelegítsük a gumikat. Aggasztóbb, hogy amikor kimész, csak csúszkálsz körbe, és ha közben valaki már működő gumikon van kint, könnyen ütközhettek. Szóval értelmetlen az egész."