Társoldalunk:

Egyre több dolog derül ki Fernando Alonso balesetet szenvedett csapattársáról

2023.02.27. 20:02

Lance Stroll, a Forma-1-es Aston Martin csapat pilótája egy héttel ezelőtt biciklibalesetet szenvedett Spanyolországban. A kanadai versenyző állapotáról a csapata nem hajlandó tájékoztatást adni, azonban spanyol sajtóinformációk miatt egyre több minden kiderül a baleset részleteiről, és úgy tűnik, Stroll biztosan kihagyja majd az első két futamot.

Az Aston Martin múlt heti közleménye szerint Stroll a szezonra való felkészülés során Spanyolországban szenvedett biciklis balesetet. Akkor azt írták, hogy a kanadai versenyző kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, de így is ki kell hagynia az első nagydíj előtti háromnapos tesztelést. 

Lance Stroll valószínűleg kihagyja a szezonnyitótForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Az Aston Martin közölte, hogy Stroll erőnléti állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt döntenek majd arról, hogy a kanadai versenyző autóba ülhet-e Szahírban. A múlt heti teszten Stroll helyét a Forma–2-es bajnok brazil Felipe Drugovich vette át, de olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy az előző szezon végén visszavonult, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is beugorhat Stroll helyére.

Amikor az Aston Martint a baleset természetéről vagy az elszenvedett sérülésekről kérdezték, nem kívántak nyilatkozni, de az eset részleteiről egyre több információ kezd kiszivárogni.

Spanyol források arról tájékoztatták a RacingNews365 nevű Forma-1-es portált, hogy az eset a malagai Mijasban történt. A baleset után Stroll állítólag a benalmádenai Xanit kórházban tett egy rövid látogatást, majd átment a barcelonai Clinica Dexeusba, ahol dr. Xavier Mir kezelte, aki köztudottan a MotoGP versenyzők kedvelt sebésze.

Felipe Drugovich vezetheti majd az Aston MartintForrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

A sérülés állítólag Stroll jobb kezét és csuklóját érte. Olyan információk is kiszivárogtak, hogy a kanadai pilóta kettős csuklótöréssel lábadozik, miután végrehajtottak rajta egy könnyű műtétet.

Állítólag Stroll kihagyja a Bahreini Nagydíjat és a Szaúd-Arábiai Nagydíjat is, a helyén pedig addig a brazil Drugovich veszi át az Aston Martinnál.