Társoldalunk:

Az F1-es világbajnok Verstappen meghízott a téli szünetben

2023.02.27. 17:33

Max Verstappen, a Red Bull kétszeres világbajnok holland pilótája a De Telegraafnak elárulta, hogy a téli szünetben rendesen elengedte magát, de hat hét alatt sikerült tíz kilót fogynia.

A múlt heti háromnapos tesztelés során Verstappen az első napon 800 kilométert tett meg, és a legjobb időt autózta. A második tesztnapon csapattársával, Sergio Pérezzel osztozott a pilótafülkén, majd az utolsó napon a mexikói átvette az irányítást, majd elérte legjobb időt a Forma-1-es mezőny szezon előtti hivatalos bahreini tesztelésén.

Arra a kérdésre, hogyan érezte magát a zsúfolt első nap után, Verstappen így felelt: Az ember mindig érzi a vállát az övek miatt, amikor egy egész napon át vezet, de természetesen sokat segít, ha jó az egyensúly az autóban. Sokkal másabb, ha egész nap küzdesz az egyensúllyal. Ilyen szempontból jól éreztem magam" – mondta a holland pilóta, aki teljesen fittnek érzi magát a hosszú téli szünet után, bár bevallotta, hogy időnként hajlamos elhagyni magát.

Verstappen keményen edzett a téli szünetbenForrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel

„A tél folyamán felszedtem egy keveset, de utána szívesen le is dolgozom azt. Sokan mondják, hogy nagyon fittnek tűnök, beleértve az arcomat is. Pedig a súlyom ugyanaz. A tél során sokat felszedtem, többet, mint az előző évben. De szeretek aztán edzeni, hogy igazán fájjon. Úgy érzem, egész évben a súlyom alatt maradok, és ezek után az ember az évben egy hónapig igazán élvezheti az evést. Én is ezt teszem" - mondta Verstappen, aki hangsúlyozta, hogy van, aki élvezi, hogy egész évben következetes marad, ő pedig élvezi, hogy a szezon után egy ideig nem kell gondolnia az edzésre.