Társoldalunk:

Szenzáció: Sebastian Vettel máris visszatérhet az F1-be

2023.02.26. 09:01

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke nem mindennapi lehetőségről beszélt a legutóbbi sajtótájékoztatón. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel neve is felmerült, mint lehetséges beugró a megsérült Lance Stroll helyére.

Az Aston Martin bahreini előszezoni tesztjein nem lehetett ott Lance Stroll, ugyanis a kanadai kerékpárbalesetet szenvedett Spanyolországban.A hírek szerint kettős csuklótöréssel lábadozik a 25 éves pilóta, bár ezt az információt a cspaatán senki nem erősítette meg. Mindenesetre Stroll indulása a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon is bizonytalan, de az sem elképzelhetetlen, hogy a két héttel későbbi Szaúd-arábiai Nagydíjra sem épül fel.

Egyelőre a csapat hivatalos tartalékversenyzője, Felipe Drugovich vezette az AMR23-at az elmúlt napokban, ám könnyen lehet, hogy versenyeken nem fogjuk látni a regnáló Forma-2-bajnok brazil pilótát. Legalábbis erre utal Mike Krack, a a silverstone-i gárda csapatfőnökének a nyilatkozata.

Sebastian Vettel visszatérhet az F1-beForrás: AFP/Ben Stansall

Az "A-terv" az, hogy felépül Stroll, amennyiben ez mégsem valósul meg, akkor számos "B-terve" is van a csapatnak.

"Utóbbiról csak akkor fogunk dönteni, ha nem valósulhat meg az A-terv. A jövő héten fogunk beszélni a témáról. - Sebastiannal volt néhány telefonhívásom, de ez így volt tavaly is, és így lesz a jövőben is" – nyilatkozta a Motorsport.com kérdésére Krack. Amikor szóba került az, mit reagált a négyszeres világbajnok az esetleges visszatérés lehetőségére, csak ennyit mondott: „Ezt nem árulom el."