Társoldalunk:

A Ferrari csapatfőnöke egyelőre nem aggódik a Red Bull miatt

2023.02.26. 17:24

A Bahreinben elvégzett tesztelések során a Red Bull és a vb-címvédő Max Verstappen is kiemelkedett, ennek ellenére a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elégedett a hétvégével és nem aggasztja a rivális elképesztő tempója.

A Red Bull remeklése után Charles Leclerc, a Ferrari pilótája elismerte, hogy csapatának van még dolga, ha be akarja érni riválisát, de Frederic Vasseur csapatfőnök szerint összességében elégedettek lehetnek a Bahreinben elért eredményekkel.

„Úgy gondolom, hogy összességében az autó teljesítmény szempontjából rendben van, de nem tudjuk, hogy a többieknek milyen szintű üzemanyagot kaptak, szóval ez mindig egy kicsit trükkös" - mondta a Ferrari új csapatfőnöke.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnökeForrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

A Ferrari a tesztelés első napjának nagy részét "extrém" beállítások kipróbálásával töltötte, amiből úgy tűnt, hogy a csapatnak a tavalyihoz hasonló problémái vannak. Vasseur azonban kifejtette, azért volt, hogy tiszta képet kapjanak az autó teljesítményéről a következő hetekre.

A legfontosabb az volt, hogy mindenféle beállítást letapogassunk az autón, mert tudjuk, hogy a mai kép teljesen más, mint a jövő heti kép" – folytatta Vasseur, aki megjegyezte, hogy a Ferrari által futott idő nem lesz reprezentatív arra nézve, hogy hol lesznek jövő héten, tekintettel a pálya körülményeire.

„A magabiztosság mindig relatív a többiekhez képest. Nincs tiszta képünk a többiekről, az egyetlen kép, amink lesz, az jövő héten lesz. A megbízhatóság rendben volt, eddig jó kilométereket tettünk meg, kipipáljuk, hogy mit kell átvizsgálnunk, és most ez a legjobb megközelítés" – tette hozzá a francia csapatfőnök.