Társoldalunk:

Kiderült, miért gyengébb a vártnál a McLaren

2023.02.25. 15:34

Úgy fest, a McLaren Forma–1-es csapatának nem sikerült drasztikus változásokat eszközölnie az új autóján, legalábbis a szezon előtti hivatalos tesztek eredményei elmaradnak az istálló vezérigazgatójának, Zak Brownnak a várakozásaitól.

Az újonnan kinevezett csapatfőnök, Andrea Stella már az új versenyautó bemutatóján arról beszélt, hogy nem elégedettek az idei McLarennel, és a tesztek alapján nagyon úgy fest, hogy a tavalyi szezon után újabb nehéz idényre számíthatnak a csapatnál. Lando Norris a második tesztnapon utolsó előtti helyen zárt, míg Oscar Piastri ugyan 9. lett, de összességében az MCL60-as nem teljesít meggyőzően Bahreinben.Zak Brown vezérigazgató elismerte, hogy nem úgy állnak az autóval, ahogy szeretnének, de megerősítette, hogy dolgoznak a megoldáson, viszont Brown szerint a jövő heti szezonnyitón el fognak maradni attól a szinttől, amit célul tűztek ki.
Kitűztünk néhány célt a fejlesztésekkel kapcsolatban, amiket őszintén szólva nem sikerült elérni. Szerintem az első versenyen el leszünk maradva a kitűzött céloktól, de nehéz megmondani, hogy ez pontosan mit is jelent a rajtrácson" – mondta a vezérigazgató. 

Oscar Piastri a kilencedik helyen zárt a második tesztnaponForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Andrea Stella a pénteki tesztek után magyarázatot adott miért nem teljesít meggyőzően az új autó.
Egyes céljainkat elértük, az aerodinamikai hatékonyságot viszont még nem úgy, ahogy szerettük volna, vagy nem úgy, hogy azzal esélyesek legyünk a legjobb négybe kerülésre. Szóval azt mondanám, ezzel még el vagyunk maradva" - fogalmazott az olasz csapatfőnök.