Társoldalunk:

Máris válságértekezletet tartottak Lewis Hamiltonék

2023.02.25. 08:39

A Forma-1-es mezőny szezon előtti hivatalos tesztjének második napján, Bahreinben nagy gondokkal küzdött a Mercedes. A csapatnál - amely csütörtökön még egész meggyőző volt - válságértekezlet volt.

A Mercedesnek hirtelen eltűnt a tempója a bahreini teszt második napján, nem találták a megfelelő egyensúlyt a W14 esetében. George Russell csak a 13. legjobb idővel zárta a napot, ráadásul délután hidraulikai hiba lépett fel, aminek következtében az autója megállt a pálya szélén. Russell két másodpercre maradt le Csou Kuan-jütől, miközben Lewis Hamilton további három tizeddel szerénykedett mögötte.

A Motorsport.com beszámolója szerint a csapattagok nem tudják, miért fordult hirtelen rosszra a helyzetük, ezért most gyorsan válaszokat kellett találniuk, a teszt zárónapja előtt.

Andrew Shovlin vezető pályamérnök szerint vizsgálódnak hogy megértsük, miért volt ilyen nehéz a ez a nap: A munka pedig az éjszakába is belenyúlik majd" - szögezte le. A Mercedesnél tehát válságértekzletet tartottak, hogy megoldásokat találjanak a pénteki gondokra. Sok idejük mindenesetre nem volt erre.