Társoldalunk:

Különös összefogást tervez a Red Bull és a McLaren

2023.02.22. 17:01

A McLaren Forma–1-es csapata jelenleg Mercedes motort használ, ám a szerződés 2025-ben lejár, így a 2026-os szabályváltozások miatt a jövőben a Red Bull erőforrásaira válthat.

A wokingi istálló vezérigazgatója, Zak Brown korábban a Hondával is egyeztetett, amely jelenleg a Red Bull és az AlphaTauri csapatának ad motort. A hónap elején azonban Brown a Red Bull gyárában tárgyalt arról, hogy az a saját motorrészlegét (a Red Bull Powertrainst) és a leendő erőforráspartnerét (a Fordot) három év múlva a McLarennel is ossza meg.

A Red Bull és a McLaren 2026-tól partnerségre léphetForrás: AFP/Justin Tallis

„Van még időnk dönteni, hogy 2026-tól mit akarunk – nyilatkozta Brown a McLaren autóbemutatóján. – Andrea [Stella, az új csapatfőnök] és én elkezdtük vizsgálni a dolgokat, de nem kapkodunk, mert elégedettek vagyunk a Mercedesszel. Ám a következő év során megvizsgálunk minden lehetőséget, mielőtt döntést hoznánk."

A McLaren vezére és a Red Bull csapatfőnöke között nem felhőtlen a viszony, ugyanis az energiaitalosok költségkeret-túllépési botránya után Brown volt az, aki a leginkább felszólalt a rivális minél súlyosabb büntetése mellett.

Forrás