Társoldalunk:

Leclerc elárulta, milyen volt az első találkozása Schumacherrel

2023.02.20. 11:53

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc az új önéletrajzi könyvében elárulta, élete egyik meghatározó élménye volt, amikor találkozhatott Michael Schumacherrel.

Charles Leclerc a 2022-es idényben egy ideig harcban lehetett a világbajnoki címért, és idén még nagyobb meglepetést szeretne okozni. A monacói pilóta számára óriási kiváltság, hogy a Ferrarinál versenyezhet, hiszen egykori példaképe, Michael Schumacher is ennél a csapatnál írt történelmet.

Leclerc gyerekkorában közelről követte a Forma-1-et, és amikor csak tehette, kilátogatott a versenyhétvégékre, ráadásul korán megadatott neki a lehetőség, hogy személyesen is találkozzon gyerekkori hősével.

Leclerc kellemes emlékeket őriz SchumacherrőlForrás: AFP

"Egy nap, amikor gokartoztam, Michael Schumacher éppen egy F1-es tesztet csinált. Ez egy igazán különleges pillanat volt. Emlékszem, ahogy beléptem a bokszba, és találkozhattunk vele, nagyon izgalmas volt. Szerencsére nem volt sok ember körülöttünk, így időt szakított arra, hogy beszélgessen velünk. Aláírta a ruháinkat, beszélgetett velünk, mielőtt visszament volna garázsába. Nagyon kedves volt, és nagyon le voltam nyűgözve" - emlékezett vissza a 25 éves pilóta.

"Nem is emlékszem, miről beszélgettünk, mert csak a piros ruhájára tudtam koncentrálni. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én is a piros csapatnál fogok vezetni" - tette hozzá Leclerc.

Forrás