Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton nem Schumachert szeretné lekörözni, csak a bajnoki címet akarja

2023.02.19. 09:27

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton rendkívül motiváltan várja a 2023-as szezont. A brit pilóta kijelentette, nem a rekorddöntés motiválja, hanem csakis a bajnoki cím érdekli.

Az előző szezonban megszakadt a Mercedes hosszú konstruktőri bajnoki győzelmi sorozata, mivel 2022-ben a Red Bull végzett az élen, Max Verstappen pedig rekordot jelentő 15 győzelmet aratott a szezon során, ezzel pedig megszerezte második világbajnoki címét. Hamilton ezzel egyidejűleg pályafutása első győzelem nélküli szezonját élte át, míg a Mercedes visszaesett a harmadik helyre. 

Lewis Hamilton célja a bajnoki címForrás: AFP/Karim Sahib

A brit pilóta az idei szezonra újult erővel érkezik, és bízik benne, hogy harcban lesz a bajnoki címért.

„Nem emlékszem, mikor voltam legutóbb ennyire izgatott, amikor beültem az autóba" - mondta Hamilton, miközben dicsérte a Mercedes munkáját a W14-es újratervezésében. Nem véletlen, hogy a múltban is nyertünk világbajnokságot. Az ember nem veszíti el hirtelen a képességét" – folytatta a brit pilóta, aki az előző szezonban a hatodik helyen végzett a pontversenyben, ami karrierje legrosszabb teljesítménye.

Max Verstappen és a Red Bull tavaly dominált, Hamilton pedig elismerte, hogy a Mercedes nem biztos, hogy a leggyorsabb a rajtnál, de úgy érzi, hogy megvan bennük a potenciál, hogy közelebb kerüljenek és a szezon elején felzárkózzanak.

„Természetesen a bajnoki győzelem a célom. Nem gondolok a nyolcadikra, csak egy bajnokságra, mintha az első lenne. Így viszonyulok hozzá, és hiszem, hogy a megfelelő csapatnál vagyok ehhez. Nagyon büszke lennék, ha ezzel a csapattal sikerülne újra" – mondta Hamilton, aki arról is elárult részleteket, hogyan sikerült feltöltődnie az idei szezonra.

Hamilton kedveli az aktív kikapcsolódástForrás: lewishamilton@instagram

„Távol tartottam magam a vezetéstől, más sportokat űztem inkább. Fallabdáztam, sokat szörföztem és úsztam. Ezenkívül rendszeresen futok, ez az életvitelem része. Szóval edzettem. Még karácsony napján is volt egy hegyi futásom. Hozzászoktam az évek során, hogy nem tartok hosszú szünetet, és ez eddig bevált" – mondta a brit világbajnok, akinek ugyanúgy hét vb-győzelme van, mint a németek legendájának, Michael Schumachernek.

Hamilton elmondta, hogy az idei szezon után is a Mercedesnél akarja folytatni az F1-ben, és a csapatfőnök, Toto Wolff pedig megerősítette, hogy hogy volt már egy beszélgetése a sztárpilótával, de hangsúlyozta, hogy az idei nem szorítja egyiküket sem.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökeForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

„Megtörtént az első beszélgetés. Nem akarok semmilyen határidőt szabni, mert ez nem fontos sem neki, sem nekünk ebben a szakaszban. Ami a szerződéses helyzetet illeti. Azt hiszem, mindig jó megoldásokat találtunk, amelyek tükrözik a csapat értékeit" – mondta Wolff, aki nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy Hamilton már 38 éves, mert véleménye szerint a világ legjobb sportolói az utóbbi időben kitolták pályafutásuk határait.

„Nekem úgy tűnik, nagyszerű formában van, nagyon pozitív, motivált, energikus, talán a legjobb, amit eddig láttam az elmúlt tíz évben" – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke.