Társoldalunk:

Meglepetések várhatnak a Mercedes sikeremberére a leggyengébb Forma-1-es csapatnál

2023.02.18. 15:26

A Mercedes brit pilótája, George Russell érdekes nyilatkozatot adott, ugyanis szerinte a Williamshez távozott James Vowles csapatfőnökre várhatnak meglepetések az új munkahelyén.

Komoly változások történtek idén a Williams F1-es csapatánál, többek között új csapatfőnök érkezett, aki korábban a Mercedes főstratégájaként dolgozott. James Vowles így pont ellentétes utat járt be, mint honfitársa, George Russell, aki korábban három évet töltött a Williamsnél, majd a Mercedeshez igazolt. Russell nem rég érdekes megjegyzést tett, ugyanis szerinte Vowles nem lesz mindenre felkészülve új csapatánál.

Biztos vagyok benne, hogy számíthat néhány meglepetésre. Ez elkerülhetetlen, ha valaki ennyi időt tölt el és ilyen sok világbajnoki címet szerez egy csapattal. Azonban nála jobb embert nem is tudnék elképzelni a szerepre" – fogalmazott titokzatosan Russell.

Meglepetések várhatnak a Williams új csapatvezetőjéreForrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

A Mercedes pilótája egyébként nagyra értékeli Vowles eddigi szolgálatait. Szerinte a Williams nem is választhatott volna jobb csapatvezetőt.

„Nagyon örülök neki. Hihetetlenül keményen dolgozik, és szerintem megérdemli a lehetőséget. Úgy gondolom, a Mercedesnél már régen átadta a stratégiai feladatait másnak, így tavaly már nem ő hozta a döntéseket. Ebben a tekintetben úgy érzem, a megfelelő kezekben vagyunk" – reflektált a csapatát érintő változásokra Russell.