Társoldalunk:

A Ferrari új főnöke a Red Bull miatt kritizálta az FIA-t

2023.02.18. 14:48

A frissen érkezett csapatfőnök, Frédéric Vasseur a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) a költségkeret-túllépést vétő Red Bull-lal szembeni végrehajtással kapcsolatban voltak megjegyzései.

Tavaly októberben bizonyosodott be, hogy az energiaitalosok túllépték a 2021-es költségkeretet, emiatt pedig 7 millió dolláros pénzbüntetés és a szélcsatornás idő 10%-os csökkentése járt cserébe. Frédéric Vasseur a Ferrari autóbemutatóján rámutatott, hogy neki nem a Red Bull büntetésének nagyságával van gondja, ám így is számos problémát fedezett fel a döntéshozatali folyamatokkal kapcsolatban.A költségvetési plafont illetően eléggé aggódunk, mert nem lehet a bajnoki címet a következő szezonban eldönteni. Gyorsnak kell lenni a szabályok betartatásával, szerintem ez nagyon fontos, de azért emlékeznünk kell, hogy a 2021-es volt a plafon első éve és szerintem az FIA, amilyen komoly vizsgálatokat kellett lefolytatnia, nagyon jó munkát végzett és egyenlőként bánt a tíz csapattal."

Frédéric Vasseur szerint az FIA-nak nem kéne majdnem egy évet várnia a döntéshozatallalForrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

„Az azonban jobb lenne a rajongóknak is, ha ezúttal kicsit gyorsabb lenne a folyamat. Elég nehéz feldolgozni, hogy majdnem egy évvel később zárul a vizsgálat, aminek elvileg az az utánira is lenne hatása. Szerintem mindenki, az FIA is meg van róla győződve, és remekül ismerik is a helyzetet, hogy ennél sokkal gyorsabban kellene intézkedniük. Mindenesetre azt figyelembe kell vennünk, hogy ez csak az első alkalom volt, ami mindig nagy kihívás."

Forrás