Társoldalunk:

Nagy bejelentést tett Andrettiről a Forma 1-es csapat

2023.02.17. 10:49

Az Alpine bemutatta idei Forma-1-es versenyautóját és új nagykövetét Zinedine Zidane személyében, egyben bejelentette, hogy motorbeszállítója lehet az Andretti Cadillacnek, ha a nemzetközi szövetség (FIA) jóváhagyja a csapat 2025-ös csatlakozását. 

A világ- és Európa-bajnok labdarúgó, Zidane fellépése volt az egyik meglepetés a A523 kódjelzésű gép csütörtöki leleplezésén, amely rózsaszínben fog pompázni az idény első három állomásán Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában.

Az AlphaTauri csapatától érkező Pierre Gasly izgatottan beszélt gyerekkori példaképéről:

Zizou az egyik bálványom volt. Ötéves koromban kezdtem futballozni, és mindig a 10-es mezt szerettem volna viselni, amit annak idején ő is hordott."

A francia Gasly a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót váltja majd a csapatban, amely összetettben - az előző szezonhoz hasonlóan - a negyedik helyet tűzte ki célul.

Laurent Rossi nagy bejelentéseForrás: AFP/Daniel Leal

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy ha az Andretti megkapja a jóváhagyást a Forma-1-hez, akkor motorokkal támogatják a csapatot, így már négy autón tesztelhetik majd az újításokat.

A szintén francia Esteban Ocon már negyedik éve erősíti az istállót, míg Jack Doohan - az ötszörös világbajnok motorversenyző, Mick fia - tartalékpilóta lesz, emellett a Forma-2-ben is versenyez majd.

Az F1 23 futamból álló szezonja március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.