Társoldalunk:

Titkolt betegségéről vallott a Forma-1-es pilóta

2023.02.17. 13:23

Esteban Ocon az Alpine autóbemutatója után elárulta, hogy a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után egy vírus támadta meg tüdejét, amely miatt másfél hónapon át tartott, mire visszanyerte eredeti formáját.

A csütörtöki, londoni rendezvényen a francia pilóta azt is elmondta, hogy tartott attól, hogy az erőnléte nem lesz megfelelő a szezonkezdetre, de szerencsére már teljesen jól érzi magát.

„Másfél hónap kellett, hogy visszatérjek a kívánt erőnléti szintre, de a csapatom és az edzőm segítségével most már olyan szinten vagyok, mint tavaly. Már jól érzem magam, de az a vírus erősnek bizonyult, úgyhogy mindenki vigyázzon magára" – nyilatkozta Ocon.

Ocon a csütörtöki autóbemutató után beszélt a betegségérőlForrás: AFP/Daniel Leal

Az Alpine pilótája hozzátette, mi rémisztette meg leginkább a betegsége után.
„Annyira rossz volt, hogy a kardió edzés alatt csak sétatempóban tudtam menni, szóval eléggé aggódtunk. Ijesztő volt ez az időszak, főleg, miután sok ideig nem javult az állapotom. Ám miután jobban éreztem magam, mindent megtettünk, hogy a lehető leggyorsabban felépülhessek és teljes edzésmunkát végezhessek" – mondta Esteban Ocon, akivel az erőnléti felmérések eredményei alapján valóban minden rendben van, hiszen több mutatóban még a 2022-es számot is felülmúlta.