Társoldalunk:

A Mercedes pilótája változtatna a Forma-1-es teszteken

2023.02.17. 08:02

George Russell, a Mercedes Formula–1-es pilótája több tesztelési lehetőséget szeretne a szezonnyitó előtt.

Más versenyzőkhöz hasonlóan Russell is azon a véleményen van, hogy kevés a tesztelési lehetőség a Forma-1-ben. Különösen a téli szünetben érzi a gyakorlás hiányát, és szerinte nem elegendő, hogy csak három nap áll a csapatok rendelkezésére a szezonnyitó előtt.

Nem gondolom úgy, hogy három nap elég lenne. Ha belegondolunk, egy versenyző szempontjából ez csak másfél nap" — mondta a Mercedes tehetsége.

George Russell szerint nincs elég idejük felkészülni a szezonraForrás: AFP/Ben Stansall

Russell már kipróbálhatta a Mercedes új autóját, a W14-est, és a Pirelli gumitesztjén is részt vett a télen, ám ha ezt nem tette volna, akkor 12 hétig — Abu Dhabitól Bahreinig — nem tesztelhetett volna.

El tudnátok képzelni, hogy Rafael Nadal 12 hétig nem teniszezik, majd aztán egy másfél napos gyakorlás után egyből indul a Roland Garroson? Ez soha nem történne meg" - modta Russell, aki szerint a megoldás az lehetne, ha két autóval vehetnének részt a háromnapos teszten.

"Szeritem ez lenne a legjobb kompromisszum, mivel jelenleg versenyzőnként úgy érzem, másfél nap túl kevés - fogalmazott Russell.