Társoldalunk:

Schumacher visszatérhet a rajtrácsra

2023.02.16. 07:20

A Mercedes Forma-1-es csapatnál nagyon komoly erősítésnek tartják a tartalékpilótának szerződtetett Mick Schumachert. A 23 éves német pilóta megtiszteltetésnek tartja, hogy a Mercedes csapat tagja lehet, de nem szeretne leragadni a szimulátoros versenyeknél, és elmondta, jó esély van rá, hogy jövőre újra visszatérjen a rajtrácsra.

Miután két szezont teljesített a Haas csapatánál, a Mercedeshez igazolt teszt- és tartalékpilótának Mick Schumacher, aki ott a nagydíjhétvégéken, készenlétben arra az esetre, ha Lewis Hamilton vagy George Russell valamilyen oknál fogva kidőlne a sorból. A legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával kapcsolatban a legnagyobb kérdés, hogy képes lesz-e visszaverekedni magát a Forma–1 mezőnyébe. A 23 éves pilóta szerdán már az új csapata szerelésében mutatkozott be, és elmondta, hogy segíteni szeretné Hamilton és Russell munkáját. 

„Idén a partvonal mellett leszek, de próbálom segíteni őket. Ott leszek a pályán, nézem a felvételeket, hátha kiszúrok valamit. Tanulni vagyok itt, a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjteni, és dolgozni a jövőn" - mondta a német pilóta, aki hangsúlyozta, hogy nem arra vágyott, hogy tartalékpilóta legyen, de kiváltság neki a Mercedes csapatnál lenni.

Mick Schumacher (jobbról a második) a Mercedes bemutatójánForrás: AFP/-

Toto Wolff csapatfőnök is hangsúlyozta, hogy Mick Schumacher érkezése komoly erősítés.

„Mick nagyszerű tagja a csapatnak, mert versenyzett az elmúlt két évben. Ismeri az autókat, a gumikat, mindent tud a tavalyi szabályokról. És lesz két szemünk a pályán, ami figyeli az autókat, és ezt kamatoztatni tudja a rendkívül fontos szimulátoros munkája során" - mondta azt osztrák üzletember.

George Russell is előnyösnek érzi Schumacher érkezését. A brit pilóta hangsúlyozta, a Mercedesnél jó szimulátor versenyzők vannak, de van köztük olyan, aki még sosem ült Forma-1-es autóban, így Schumacher leigazolása sokat hozhat a fejlesztések terén.

A képre kattinva megnézheti a szerdán bemutatott W14-esForrás: twitter.com/MercedesAMGF1/

Schumacher elmondta, hogy komolyan veszi a tartalékszerepkört, de korántsem szeretne itt leragadni.

„A célom a Forma-1-ben maradás. Nincs rá garancia, de kényelmes helyzetben vagyok, és szerintem sokat ki tudok majd hozni az évből. Biztosra veszem, hogy adódnak majd lehetőségek. A tél folyamán pár már érdeklődtek irántam. Biztosan adódik valami. Hogy mikor kezdődnek az egyeztetések, az majd a következő hetekben, hónapokban derül ki" - mondta Mick Schumacher.