Társoldalunk:

Elképesztő bemutatót kapott a Ferrari 2023-as autója

2023.02.14. 12:19

Kedden délelőtt a Forma-1-es Scuderia Ferrari csapat bemutatta az SF-23 névre keresztelt 2023-as autóját.

A Ferrari hétfőn már kitett egy videót a közösségi oldalára, amelyben látható, hogy a monacói Charles Leclerc és spanyol Carlos Sainz csodálja az új autót.

A maranellói pályán az olasz himnusszal indult a bemutató, amit a csapat dolgozói pedig mind pirosba öltözve, teli torokból énekeltek.

Némi felvezetés után aztán Carlos Sainzot és Charles Leclerc-t szólították a pódiumra, és leleplezték a "kihívó" autót is, amelynek a piros színösszeállítása nem tartozik a meglepetés kategóriába, azonban az autó mutat néhány eltérést elődjéhez képest.

A Ferrari a tavalyi a festést idézve a hátsó szárnyra tette a Ferrari-feliratot, de a sárga helyett ezúttal fehér felirattal. Ezen kívül több a festék nélküli szénszálas minta az orr két oldalán és az autó uszonyán.

A bemutatón az új csapatfőnök, Frédéric Vasseur pozitívan nyilatkozott a Ferrarinál töltött első néhány hetéről, és elmondta, hogy az eddig látottak alapján a Scuderiánál minden megvan, ami a győzelemhez szükséges.

„Egy csapat számára mindig érzelemdús a bemutatkozás. Én későn érkeztem, elég keveset tettem hozzá, de a csapat nagyon sokat dolgozott az autón. Most a projekt egy új útra hajt, mert az autó átkerül a versenycsapathoz. Nagyszerű érzés, amikor visszatérsz a pályára. Mintha visszatérnél az iskolába" - mondta a francia mérnök, aki hangsúlyozta, hogy nem csak annak szeretne örülni, hogy a Ferrari csapat tagja lehet, hanem sikereket is szeretne elérni.

Frédéric Vasseur a Ferrari pilótáivalForrás: AFP/Handout

Ezt követően felbőgették az SF-23-as motorját, a felnyitották a garázs ajtaját, az új autó pedig a szurkolók előtt tette meg első métereit. A Ferrari két pilótája, Leclerc és Sainz hétfőn pénzfeldobással döntették el, melyikük ülhet bele elsőként az autóba.

A sorsolást Leclerc nyerte, de Sainz sem járt rosszul, mert végül három kört mehetett az új autóval az 1,862 mérföldes pályán.

A képre kattintva megnézheti az SF-23-as autó képeitForrás: Ferrari

Az SF23-as autó első komoly bevetése jövő csütörtöktől szombatig Bahreinben, a Forma-1-es szezon nyitó tesztjén lesz

A Ferrari legutóbb 2008-ban nyert konstruktőri világbajnoki címet, míg pilótaként legutóbb a finn Kimi Raikkönen diadalmaskodott a 2007-es szezonban. 

Amennyiben idén sem sikerül a maranellóiaknak maradandót alkotniuk, akkor holtversenyben beállítják történetük legsikertelenebb időszakát, legutóbb 1983 és 1999 között maradtak vb-cím nélkül.