Társoldalunk:

Kínos helyzet: Schumachernek drukkolt gyerekként Fernando Alonso új csapattársa

2023.02.14. 10:59

Az Aston Martin kanadai pilótája, Lance Stroll a csapat hétfői autóbemutatóján elárulta, hogy gyerekkorában nem újdonsült csapattársának, Fernando Alonsónak, hanem a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek szurkolt a két klasszis versenyző 2006-os bajnoki párharcában.

Az Aston Martin hétfő esti bemutatóján egy meglehetősen mókás jelenet zajlott le, miután egy szurkolófiú arról érdeklődött Lance Strollnál, hogy ki volt gyerekként a legnagyobb példaképe.

Sok emlékem van arról, amint gyerekként figyeltem Fernandót, amint a bajnoki címért küzd Schumacherrel. Lenyűgöző volt látni ezt a fickót, amint versenyeket és a bajnokságokat nyer. Viszont nem fogok hazudni, akkoriban Schumachernek szurkoltam! – mondta mosolyogva Stroll, aki ezután sietve hozzátette, hogy nagyon izgatott, hogy a spanyol legenda csatlakozott a csapathoz.

Alonso persze mindezt nem vette zokon, csak egy vállrándítással és grimasszal konstatálta, hogy nem ő volt Stroll nagy kedvence, majd nagyot mosolygott ő is.

Ugyan Stroll és Alonso között 17 év korkülönbség van, de a két pilóta már több mint 11 éve ismeri egymást. A kanadai versenyző ugyanis a Ferrari pilótaakadémiájának tagja volt 2012-ben, amikor Alonso még az olasz csapatnál versenyzett.