Társoldalunk:

Nyíltan kritizálta korábbi csapatait Fernando Alonso

2023.02.14. 08:15

Az Aston Martin friss igazolása a hétfői autóbemutatón mutatott rá egy óriási változásra a jelenlegi és a korábbi istállói között.

Alonso 2021-ben az Alpine színeiben tért vissza a Forma–1-be, de az őt ért rengeteg műszaki hiba miatt egyre dühösebb lett a csapatára, így tavaly nyáron bejelentette, hogy 2023-tól az Aston Martin pilótája lesz. A Sebastian Vettel helyére igazolt spanyol az új csapata autóbemutatóján az autóval kapcsolatos első benyomásai mellett arról is beszélt, miben lesz másabb a brit márkával versenyezni, mint az eddigi istállóival.

Az Aston Martin hétfőn leleplezte idei autóját – galériaForrás: AFP/-

Itt mindenki alázatos és sikerre éhes. Lehet, hogy tapasztalatra van szükségük, amíg rendszeresen vb-címért, győzelemért vagy akár dobogóért tudunk harcolni, de van önbizalmuk, és hiszik, hogy ezt el tudják érni nyilatkozta a kétszeres világbajnok. – Ez nagyon más, mint bármely más csapat, amelyhez korábban csatlakoztam. Ők értek már el sikereket a múltban, ez pedig kényelmessé tette őket. Ha a negyedik vagy az ötödik helyen végeztek, már annak is örültek, de ha hetedikek voltunk, azt is ünnepelni kellett. Itt nem lesz ünneplés, amíg nem nyerünk, és ez nagyon pozitív dolog."

Fernando Alonso nagy lelkesedéssel mesélt az Aston Martinnal közös munkájárólForrás: Twitter

„Sokat várok el azoktól az emberektől, akikkel együtt dolgozom. 100 százalékot adok, és ugyanezt várom el azoktól, akikkel együtt dolgozom. Az első, Aston Martinban töltött nap óta pedig pontosan ezt érzem a körülöttem lévő emberektől – folytatta Alonso. – Nyilvánvalóan közrejátszik ebben Lawrence [Stroll] vezetési képessége, akit már sok éve ismerek. Sok sikert ért el különböző helyeken, és kétségtelen, hogy a Forma-1 sem lesz más, előbb-utóbb sikerülni fog. Ez pedig nagyon motiváló azon emberek számára, akik újonnan csatlakoznak a csapathoz."